Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Het seizoen is bijna ten einde. En wat voor een seizoen! We hebben veel nieuwe jeugdleden mogen begroeten. En ook onze sportieve prestaties mogen er wezen. We leveren Zeeuwse kampioenen bij de senioren en bij de junioren. De Marijkeschool als onze nieuwe speellocatie blijkt ideaal te zijn. Het is een vertrouwde en prettige omgeving voor onze jeugdige schakers. Het biedt ons ook de mogelijkheid om te groeien.

We willen vooral onze jeugd een kans bieden om bij ons met veel plezier te schaken. En we willen onze talenten goede begeleiding geven. Wim Sinke heeft daarvoor een uitstekend jeugdplan geschreven. Een plan dat het schaken in de regio zal versterken.

Plezier, inspiratie en enthousiasme leiden volgens mij vanzelf tot goede prestaties. We hebben nieuwe enthousiaste mensen gevonden die mee willen werken als vrijwilliger om onze doelen te realiseren. Er is veel werk verzet en daarvoor wil ik iedereen bedanken.

Ons jeugdplan is ook in goede aarde gevallen bij de Rabobank Terneuzen-Sas van Gent. Zij hebben besloten om ons uit hun stimuleringsfonds geld beschikbaar te stellen. Daarmee kunnen we onze oude klokken allemaal vervangen voor nieuwe digitale klokken. Zo kunnen we volgend seizoen een prima start maken. Als we de klokken gelijk zetten, de schouders onder de nieuwe uitdagingen, dan gloort een mooie sportieve schaaktoekomst voor onze vereniging.

Zelf kan ik helaas niet bij de afsluiting van het seizoen zijn omdat ik ga reizen door Amerika. Ik weet zeker dat jullie, jong en oud, er met het snelschaken en de barbecue een gezellige dag van zullen maken.

Dick van der Wouw