Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Het is twee jaar geleden, dat we als Landau Axel het vizier hebben gericht op het vernieuwen van de jeugdafdeling en er werd besloten een samenwerkingsverband op te zetten met de Vlaamse jeugdschaakvereniging de Drie Torens uit Gent. Kwamen we van een vijftiental jeugdleden, daar hebben we er nu bijna zestig. Met een zeer hoog opkomstpercentage op de clubavond en een achttal jeugdbegeleiders, kunnen we spreken van een groot succes. Landau Axel is goed bezig, want ook de prestaties van de jeugdleden is uitermate succesvol.

Als we terugkijken op het afgelopen seizoen, dan behaalde het C-team een gedeelde derde plaats in Amersfoort bij het NK voor teams. Als kleine plaats Axel spelen tegen teams als Amsterdam en Groningen is natuurlijk zeer uitdagend. Ook ons D-team liet zich zien en scoorde een gedeelde zesde plaats. Op dit NK doen de beste 24 teams van Nederland mee. Ook ons E-team had zich geplaatst voor het NK en deed hun uiterste best, maar scoorde geen toppositie, maar boekten wel veel vooruitgang. Meedoen is nog altijd belangrijker dan winnen!

Naast de teamprestaties waren we ook op de individuele kampioenschappen. Zo gingen Bas de Feijter, Lydia en Mathijs Dubbeldam helemaal naar Friesland (Sneek) om daar mee te doen aan het NK individueel. Ook Iris Schelleman, Fardin Hematyar en Griffin Dharmoputro deden mee in Rijswijk aan het NK D individueel. Bij het NK E had Martijn Schelleman zich geplaatst en bij het NK F, G en H waren Laurens Dieleman en Parisa Hematyar aanwezig.

De jeugd begint ook al aardig door te stromen in de seniorteams, die op zaterdag spelen. Het eerste team handhaafde zich gemakkelijk in de landelijke Derde klas. Het tweede team speelde in de spannendste competitie, die de hoofdklas jaren heeft gehad. Zo stonden ze eerste, toen stonden ze laatste om uiteindelijk op een prachtige tweede plaats te eindigen. Het derde team deed na zeer lange afwezigheid ook weer mee en bestond voornamelijk uit jeugdspelers. Het begin was moeizaam, maar gedurende het seizoen kwamen ze steeds beter voor de dag. Er werd zelfs tweemaal met 4-0 gewonnen.

Voor het nieuwe seizoen wachten ons alweer een paar mooie uitdagingen. Het C1 team is weer kampioen van Zeeland en gaat dus weer naar het NK, maar door hun goede prestaties vorig jaar mag Zeeland ook een tweede team sturen. Ons C2-team wist zeer knap de tweede plaats in de Zeeuwse competitie te halen en zo zullen we dus met twee team in de meesterklasse C spelen. Ook het D1 team is weer Zeeuws kampioen geworden, onder tussen voor de vierde opvolgende keer en ook zij hebben zich geplaatst voor het NK in de meesterklasse D.

Daarnaast zullen onze jeugdspelers ook weer trachten zich te plaatsen voor het NK-individueel.

Komend seizoen zullen er weer meer jeugdspelers worden doorgeschoven naar de zaterdagteams, waar zij onder begeleiding van de senioren ongetwijfeld tot mooie prestaties gaan komen.

Het is goed te weten, dat er een zeer grote, enthousiaste groep begeleiding klaarstaat om er weer een mooi seizoen van te maken. Deze groep is een mengeling tussen schakers en ouders van jeugdleden. Wij, als begeleiding, hebben er weer allemaal weer veel zin in.

Ben je nieuw op deze website en heb je zin om te schaken, kom gerust eens een paar keer kijken (en meedoen). Wij zullen je laten zien hoe leuk schaken kan zijn, niet alleen individueel, maar ook als team! Wij spelen in de Marijkeschool, Marijkestraat 1 te Axel.