Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

ONJK2013 BIn de B-groep heeft Quinten Ramacker als eerstejaars B een puike prestatie neergezet door op een gedeelde vierde plaats te eindigen met 6 uit 9 op dit open NK, Tibo Maes had zijn toernooi niet, wat uiteraard een keer kan voorkomen en eindigde op 4 uit 9. Mathijs Dubbeldam haalde 3 punten, mede dankzij een mooie overwinning op de nummer 7 in het eindklassement.

ONJK2013 C

In de C-groep bleef Bas de Feijter als enige ongeslagen, vier overwinningen en vijf remises brachten hem op een ongedeelde vijfde plaats, slechts op een halfje van de winnaar. Een mooi toernooi voor hem. Thomas Moerman verloor in de laatste ronde, anders was hij net als Bas ongeslagen gebleven. Al met al toch een goede 5 op 9. Lydia Dubbeldam klom dankzij de twee goede laatste ronden vlak achter Thomas en scoorde ook 5 op 9. Xander Pauwels zakte op het laatst iets terug door twee nederlagen, maar heeft vooral in het begin van het toernooi zijn klasse laten zien. Speelde vermoeidheid wellicht parten na een hele zomer schaken? Bas van Doren had een moeilijk begin, maar eindigde sterk. Voor een eerstejaars C scoorde hij net als Xander 50%. Niels Schelleman had een moeilijk toernooi, als eerstejaars C. Een start tegen sterke tegenstanders werd gevolgd met betere resultaten halverwege het toernooi. Aan het eind was het weer moeilijk en hij eindigde op 3 uit 9. Marlies Maes wist dat het een moeilijk toernooi zou worden. Meedoen is alleen al klasse in zo’n sterk deelnemersveld. Toch wist ze 2,5 uit 9 te scoren, mede dankzij een goede overwinning in de laatste ronde.

ONJK2013 DIn de D-groep wist Iris Schelleman dus de meisjestitel te pakken met 8,5 op 11 (zie verslag hieronder). Vriendin Annelies Vitharana volgde met 7 uit 11, wat als eerstejaars natuurlijk een mooie score is. Volgend jaar gaat zij hoge ogen gooien voor de meisjestitel! Ook een sterk toernooi van Griffin Dharmoputro. Als je nog niet zo lang schaakt en het zeer moeilijk had op het gesloten NK in Rijswijk en dan nu 6,5 uit 13 scoort, dan zit er zeer goede vooruitgang in. Fardin Hematyar had het moeilijk na een zeer goed begin, volgde er een periode van nederlagen. Halverwege wist hij er nog twee te winnen. Zijn totaalscore was 4,5 uit 13.

In de EF/GH groep behaalde Martijn Schelleman 6 punten uit 13 en heeft gedurende het gehele toernooi in de middenmoot gespeeld. Vooral zijn eerste partij, ondanks verlies regen de latere kampioen, was van uitstekende klasse. Onze tweede pupil in de jongste groep, ze is nog een H-pupil is Parisa Hematyar. Zij kwam tot 4 punten, een mooie prestatie. Luc had een speciaal bankje waar hij mocht zitten om haar bij te staan, maar hij mocht de de gymzaalstreep op de vloer niet overschrijden.

ONJK2013 GriffinEen pluim voor alle 16 spelers, maar zeer zeker ook een pluim voor de grote groep begeleiders. De groep van spelers was nog groter, want de organisatie lag bij de Drie Torens. Om niemand te vergeten noem ik geen namen, maar ik bedank wel de samenwerking met de Drie Torens. Er moest van alles gebeuren, analyseren, voorbereiden, aardappels schillen, afwassen, etc. Dankzij de goede organisatie volgen er ook goede resultaten.