Afdrukken

Bas de Feijter snelschaakkampioen bij de jeugd

De laatste clubavond 25 mei 2012 van het seizoen 2011 – 2012 werd afgesloten met de vierde ronde van het snelschaken voor de jeugd. De voorgaande ronden werden gespeeld tijdens de schoolvakanties.

In drie groepen werd gestreden. In de oudste A - groep 10 deelnemers is Bas de Feijter overtuigend winnaar met 18 punten uit 20 partijen. Danilo Bolleman eindigde op de tweede plaats met 16 punten en op een knappe derde plaats eindigde Iris Schelleman met 10½ punt.

De B - groep begon met 12 spelers en groeide in de loop van het seizoen uit naar 19 deelnemers. Winnaar van de B - groep is Lode Pijpelink met 18 punten uit 22 partijen. Op deze laatste clubavond was Job Lindeboom de beste met 5 winstpartijen. Lode won slechts 3 partijen en had geluk dat hij in de voorgaande ronden al een riante voorsprong had opgebouwd die niet meer in te halen was.

Job Lindeboom werd tweede in het eindklassement met 15 punten voor Jochem Dieleman met 14 punten.

De C – groep begon in de herfstvakantie met 10 deelnemers en groeide uit naar 18 deelnemers. De laatste ronde werden maar liefst 8 spelers aan de deelnemerslijst toegevoegd. Omdat er maar 5 ronden werden gespeeld konden zij niet meedingen voor de prijzen. De nieuwelingen Thimo, Jimmy, Coen en Luca wonnen alle 3 partijen. Terwijl de groepswinnaar Martijn Schelleman de laatste ronde 4 partijen in winst wist om te zetten. Dan kunnen we zeggen dat de club ook met de nieuwe leden goed is versterkt. Martijn Schelleman behaalde 15,5 punten uit 20 partijen Keo Avezaat en Laurens Dieleman eindigden beiden op een gedeeld 2e plaats met 14 punten uit 20 partijen.

Na afloop werden de prijzen uitgereikt. Eerst was er een dankwoord van Wim Sinke aan de vele vrijwilligers die beslist nodig zijn bij een groeiende jeugdclub.

Wim Sinke reikte de bekers en medailles uit voor het clubkampioenschap van Zeeland in C, D en E categorie en de deelnemers aan de landelijke kampioenschappen. Daarna de prijzen voor het behalen van het kampioenschap van de club door Erik Bolleman en Corrie Kalisvaart. Bas de Feijter kroonde zich tot Landau jeugdkampioen 2011 -2012.

Tenslotte reikte Arjo Arendse de bekers aan de groepswinnaars van het snelschaken.

In mijn gehele carrière als jeugdleider bij Landau en dat ben ik toch al ruim 30 jaar mocht ik nog niet eerder zo’n uitgebreid prijzenfestival meemaken. Dat geeft aan dat het met ons jeugdbeleid en de samenwerking met De Drie Torens goed gaat en wij een succesvolle toekomst kunnen verwachten.

Foto's van de clubavond zijn hier te vinden.