Afdrukken

De laatste clubavond (31 mei 2013) bij de jeugd is traditioneel snelschaakavond. Totaal 4 ronden. De vorige ronden vonden plaats op 12 oktober 2012, 21 december 2012 en 8 februari 2013.

Axel20130531 IMG 9638

Bas de Feijter is jeugd snelschaakkampioen. Met overmacht wint hij alle 19 wedstrijden over 3 speelronden. 12 oktober liet hij verstek gaan. Knap 2e is Iris Schelleman met 16,5 punten uit 24 wedstrijden. Job Lindeboom is 3e met 12 punten uit 24 wedstrijden. Lydia Dubbeldam speelde slechts 2 ronden 8 februari en 31 mei en eindigde beide ronden als 2e achter Bas.

Axel20130531 IMG 9637 1

Fardin Hematyar wint de B-groep, de grootste groep met 17 deelnemers. Hij behaalde 19 punt uit 21 wedstrijden. Rafael Binnenmarsch begon als koploper in de eerste 2 ronden maar de 3e en 4e ronde speelde hij minder. Hij haalde de 2e plaats met 16 punten uit 21 wedstrijden. Gedeeld 3e en 4e eindigden Matthijs Dieleman en Jamie de Vos met elk 12 punten.

Axel20130531 IMG 9635 1

In de C-groep was de opkomst mager in verband met de avondvierdaagse in Axel en Vestrock in Hulst. Van de 16 deelnemers waren er maar 7 aanwezig. Coen Verpoorte en Thimo Hoogstraate zijn gedeeld eerste geworden, beiden met 13 punten uit 15 wedstrijden. Coen was 8 februari niet aanwezig en Thimo 31 mei niet. Anna Vervaeck eindigde op de 3e plaats met 12 punten uit 15 wedstrijden.

Na de snelschaakcompetitie was de prijsuitreiking een waar prijzenfestival. Corrie Kalisvaart reikte te prijzen uit van de interne competitie. Er werd gespeeld in 3 categorieën. De oudste lesgroep (Stap 3 en hoger), Lesgroep 2 (Stap 1+ en Stap 2) en lesgroep 3 (Opstapje en Stap 1). De eerste 3 van elke groep kregen een trofee mee naar huis.

Axel20130531 IMG 9598

Bas de Feijter is overtuigend Jeugdkampioen met 1126 punten uit 19 wedstrijden, gevolgd door Niels Schelleman met 990 punten uit 26 wedstrijden en Lydia Dubbeldam met 853 punten uit 21 wedstrijden.

Axel20130531 IMG 9606

De tweede groep wint Rafael Binnenmarsch met 1258 punten uit 33 wedstrijden gevolgd door Fardin Hematyar met 1157 punten en Jochem Dieleman met 1003 punten beiden uit 32 wedstrijden.

Axel20130531 IMG 9610

In de jongste groep is Thimo Hoogstraate winnaar met 1136 punten uit 31 wedstrijden, tweede Coen Verpoorte met 1106 punten uit 25 wedstrijden en derde Anna Vervaeck met 836 punten uit 27 wedstrijden.

Daarna was het de beurt aan Wim Sinke om de prijzen uit te reiken die in clubverband zijn behaald. Naast de deelname aan het Nederlands kampioenschap waar de club helaas net naast de prijzen viel was er wel succes in de Zeeuwse competitie.

Axel20130531 IMG 9624

Landau C1 met de spelers Bas de Feijter, Lydia Dubbeldam, Niels Schelleman, Job Lindeboom, Lode Pijpelink en Iris Schelleman werden kampioen van Zeeland in de leeftijdscategorie t/m 14 jaar. Ze kregen een beker voor het team en individueel een medaille.

Axel20130531 IMG 9622

Landau C2 eindigde op de tweede plaats met de spelers Lode Pijpelink, Mike Calon, Daniël Tacq en Rafael Binnenmarsch. Zij kregen een beker.

Axel20130531 IMG 9619

Landau D1 werd kampioen van Zeeland in de leeftijdscategorie t/m 12 jaar. Hiervoor speelden Iris Schelleman, Jochem Dieleman, Fardin Hematyar, Matthias de Pauw en Annelies Vitharana; ook zij kregen een beker voor het team en individueel een medaille.

Wim bedankte de vele vrijwilligers die voor ongeveer 40 jeugdspelers per vrijdagavond klaar stonden om les te geven, de competitie in te delen, ouders en begeleiders naar uit-wedstrijden. We kijken weer terug op een prachtig seizoen waarbij het kennis en spelniveau bij de jeugd weer is gegroeid.

Tot slot reikte Arjo Arendse de prijzen uit 3 bekers voor de snelschaakkampioenen. Bas de Feijter, Fardin Hematyar, en Coen Verpoorte. Thimo Hoogstraate krijgt ook nog een beker vanwege de gedeelde 1e plaats.