Afdrukken

dsc 0056Ondanks allerlei andere evenementen op de schaakkalender kunnen we toch erg tevreden zijn met een opkomst van 65 jeugdschakers uit zowel Nederland als Belgie. Naast onze eigen spelers van Landau en De Drie Torens waren we ook erg blij met de grote opkomst vanuit Scherpenisse van Denk en Zet. Daarnaast deelname van Goes, SVWZV, Anderlecht, HWP en Wachtebeke. Ook waren er nog een paar schakers van scholen.

dsc 0010 Het oudste jeugdtoernooi van Zeeland werd voor de 33 ste keer gehouden en kende een primeur. Er waren twee "live-borden" op internet. Dat was een succes, want verschillende "thuisfronten" konden zo partijen volgen en we hebben begrepen, dat er ook daadwerkelijk werd meegekeken.

Zoals alle andere keren heeft Landau Axel zijn eigen toernooi verdiend met zijn eigen kenmerken, zoals het gemoedelijke en leerzame in de jongste groepen tot de strijd op de bovenste borden in de oudere groepen. De verloting, waar het lot weer bepaalde, wie er met een klein prijsje naar huis gingen. De vele jeugdleiders, die hielpen, vaak dubbelbezet in de groepen.
Ian neemt de hoofdprijs in ontvangst Danilo Rupert Harold op de rug gezien
Al met al zijn we zeer tevreden en ja uiteraard zijn er winnaars. Onze voorzitter en de vertegenwoordiger van sponsor ICL mochten de prijzen uitreiken. De winnaar van de hoofdgroep werd ongeslagen Ian Vandelacluze, Landau's nieuwste aanwinst van de Drie Torens. Tweede werd Denk en Zets Guido van de Breevaart, voor Henry Flikweert van SVWZV.

QuintenDe C- groep leek een prooi te gaan worden voor Lotte Demey, maar ze verloor in de laatste ronde van clubgenoot Danilo Bolleman, waardoor Quinten Ramacker het toernooi alsnog won. Danilo (2de) en Lotte (3de) volgden op half puntje. Een volledig Landau/De drie Torens podium dus.

In de D-groep waren Landau/ De Drie Torens ook succesvol. Rupert Hoop won het toernooi en werd gevolgd door Iris Schelleman en op de derde plaats Bas van Doren. Iris won ook nog eens de medaille voor beste meisje.
Iris Bas

In de E/F groep won F-pupil Benjamin Faybish van Anderlecht met overmacht. Eerste in de E-groep werd Stef Verjaal van Denk en Zet. Tweede werd hier Sean Winters, die nog maar net een goede week bij Landau is gekomen. Verder vielen nog in de bekers Martijn Schelleman, Laurens Dieleman en Kayyum Kilic (allen Landau).
Nathaniel Martijn

Ook waren er nog medailles als beste meisje voor de Landau-meisjes Brigitte Bolleman en Valerie van Hurck.