Maart 2024
M D W D V Z Z
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Rotterdam IMG 3723Vandaag met een mooie groep vertrokken naar Rotterdam, waar eerst het schaaktoernooi van Erasmus op het programma stond. Drie auto's volgeladen waren we mooi op tijd in een school waar een paar jaar geleden Landau Axel met 7-1 wist te winnen van Erasmus. Een goede lokatie voor goede prestaties en die prestaties kwamen er ook, echter vandaag was het ontspannend spelen het belangrijkste. Schaaktrainers waren er genoeg, want behalve Luc, Nick en Wim was ook Ian vandaag als trainer erbij. In zijn groep (A) was hij de enige deelnemer en tja, dat is lastig spelen tegen jezelf.

Onze (lees: De Drie Torens/Landau Axel) schakers in de C-groep waren Lydia en Amir. Laten die nou samen met Benjamin Faybish de gedeelde eerste plaats opeisen. In het onderling resultaat hadden ze alledrie een keer gewonnen en verloren. Een prachtige prestatie dus! Iedereen dacht dus, dat wordt snelschaken, maar niet dus. Op basis van wie het meeste aantal punten met zwart had gehaald won de beker en dat bleek na lang rekenen Benjamin te zijn.

In de D-groep, waren drie groepen gemaakt, die een hele competitie tegen elkaar speelden (een keer wit en zwart). In de eerste groep won Rupert met 10 uit 10, duidelijk dus, heeft weinig verdere uitleg nodig, in de tweede groep zat Niels, die tweede werd en alleen van de winnaar 2x verloor. In de derde groep tenslotte, zaten Bas van Doren en Iris. In de laatste ronde troffen de clubgenoten elkaar en haalde Iris Bas in. Erg jammer voor Bas, die daardoor netjes tweede werd, maar Bas heeft vandaag prachtige dingen op het bord laten zien.Iris wist dus deze groep te winnen en ging met de beker naar huis.

Rotterdam kaartjes-1In de E-groep, hadden we Annelies, Martijn en Fardin. Annelies eindigde op een mooie derde plaats, gevolgd door Fardin en Martijn. Martijn speelde mee in de E-groep en niet in de F-groep, want de F-groep speelde zonder klok en dat leek ons nou niet echt goed voor hem, nu hij net aan de klok is gewend.

Na de prijsuitreiking was de dag nog niet teneinde. De familie Dubbeldam had een uitslapje geregeld naar het schaakstukkenmuseum. Hier hebben we wel honderden borden en duizenden schaakstukken gezien in allerlei maten en vormen. Echt heel indrukwekkend, zo was er het Asterix en Obelix schaakspel, het Coca Cola schaakspel, het schapen schaakspel, het poezen/honden schaakspel en zo kunnen we er nog veel meer opnoemen.

En nog was de dag niet ten einde, aangezien het museum stond in de wijk met de bekende kubuswoningen hebben we deze uiteraard ook eens aan de binnenkant bekeken. Erg grappig, met al die schuine muren.Om deze perfecte dag af te ronden hebben we nog heerlijk gegeten bij de Mexicaan alvorens we weer zuidwaarts terug naar huis keerden.

Voor meer foto's zie hier