Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Landau 3

 • Debuterend Landau Axel 3 verliest nipt

  Lang geleden had onze vereniging een derde team en dankzij de enorme groei die we doorgemaakt hebben het laatste jaar, kunnen we eindelijk weer een derde team inschrijven. Als doel om jeugdspelers te laten ruiken aan lange partijen in de Zeeuwse promotieklas. Met Arjo Arendse als spelend begeleider en met jeugdcoordinator Wim Sinke, die op het allerlaatste moment moest invallen, was er voldoende ervaring in het team.

  De jeugdspelers  Lydia Dubbeldam en Job Lindeboom, die beiden debuteren voor Landau Axel speelden een goede partij, maar moesten uiteindelijk toch hun meerder erkennen in hun tegenstander. Arjo speelde remise en Wim won zijn partij, waardoor dus minimaal werd verloren. Geeft niets, een mooie leerschool!

    

   
 • Dit weekend competitie

  Dit weekend wordt weer een ronde gespeeld in de Nederlandse en Zeeuwse competitie. De landelijke teams (Landau 1 en 2) spelen uit, respectievelijk in Vianen en Goes. Landau 4 speelt ook uit, en moest naar Kruiningen.

 • DZD 1 veel te sterk voor Landau Axel 3

  Door veel afzeggingen een ander derde team als normaal. Slechts één jeugdspeler dit keer, want de anderen moesten invallen in het tweede team. Ronald Janssens verloor op het eerste bord, Mark Zootjes speelde een prima partij, maar verloor wel. Jeugdspeler Fardin Hematyar kreeg de complimenten van zijn tegenstander, nadat Fardin verloren had. Weer een leerzame partij voor Fardin. Daar zijn dit soort partijen ideaal voor. Maarten Geerts had de pech om tegen Peter van de Borgt te moeten spelen. De veel meer ervaren speler van DZD speelde zijn partij goed uit en won. Eindstand dus 0-4 voor onze bezoekers.

 • Eerste matchpunt Landau Axel 1

  Het eerste team tegen Dubbelschaak’97 heeft haar eerste matchpunt gehaald en daar mogen ze blij mee zijn, want het zag er niet goed uit. Arthur kantelde in een wilde partij zijn stelling van verloren naar gewonnen. Naast Arthur wist Dennis te winnen. Verlies was er voor Christophe en Nouri. Remises voor Kedem, Bas, Ian en Randy.

  Het tweede team ging onderuit tegen Rokado. Alleen Gertjan wist knap te winnen, Peter en Wim (V) speelden remise. Tibo, Janco, Iris, Lydia en invaller Wim (S) verloren.

  Het derde team pakte de volle winst in Kruiningen en plaatst zich nu al voor de play-offs. Het werd 4-0. Joop, Patrick, Theo en invaller Mathijs wonnen allemaal.

  Het vierde team ging onderuit tegen titelkandidaat Goes 2. Keurige remises tegen sterkere tegenstanders waren er voor Koen, Niels en Bas (D). Fardin verloor van Eliza.

  Foto's van de spelers van de thuisspelende teams zijn hier te bekijken.

 • Eerste nederlaag Landau Axel 3

  Landau Axel 3 heeft zijn eerste nederlaag deze competitie moeten slikken. De mengelmoes van senioren en jeugd moest zijn meerdere erkennen in de mengelmoes van senioren en jeugd van SVWZV uit Oostburg.

 • Eerste speeldag externe competitie

  In de eerste ronde hebben het eerste en tweede team hun eerste wedstrijd verloren. In Roosendaal ging Landau Axel 1 met 5,5 – 2,5 onderuit, daar waar het in het begin van de wedstrijd heel goed ging. Het tweede team verloor in Rotterdam van Charlois 3 met 6-2. Het derde team won thuis met klinkende cijfers 4-0 van Goes 3.

 • Gelijke spelen tweede en derde team

  Het tweede team heeft haar eerste puntverlies geleden, doordat ze in Souburg niet verder kwamen dan een 4-4 gelijkspel. Overwinningen van Nick Dubbeldam, Koen Dhuyvetter, Theo de Putter en gelijke spelen van Janco Dees en jeugdspeelster Lydia Dubbeldam brachten de 4-4 einduitslag op het bord. Nederlagen waren er voor Dick van der Wouw, Arjo Arendse en Martijn de Clerck.

 • Jeugdig Landau Axel 3 heeft nog altijd niet verloren

  Landau Axel 3 heeft ook haar vierde wedstrijd niet verloren. In Middelburg werd het 2-2. Met twee Dubbeldams en twee Schellemannen werd er vertrokken. De dames zaten op de eerste twee borden en de heren op bord 3 en 4.

  Niels Schelleman verloor als eerste gevolgd door Mathijs Dubbeldam. Lydia Dubbeldam op bord één en Iris Schelleman wonnen, waardoor er weer niet werd verloren.

 • Landau 3 – Middelburg 2 en Landau 4 – HWP 5

  In de Promotieklasse van de ZSB speelden in de 3e ronde de teams Landau 3 tegen Middelburg 2 en Landau 4 tegen HWP 5.

  Koen Dhuijvetter was als eerste klaar won zijn partij en zette Landau 4 op voorsprong. Vervolgens won Patrick Moens van Jos de Jager hij zette daarmee Landau 3 op voorsprong.

 • Landau Axel 2 koploper

  Landau Axel 1 heeft ook haar tweede wedstrijd verloren. In Sliedrecht werd het 3-5. Bas wist als enige te winnen, Randy, Yves, Nouri en Joop speelden remise. Gertjan, Wim V en Patrick verloren.

  Landau Axel 2 is koploper in de hoofdklas Zeeland. Er werd weer nipt gewonnen, maar de tweede overwinning is een feit. Fardin, Lydia en Iris wonnen, Nick, Koen en Niels speelden remise. Janco en Bas verloren.

  Landau Axel 3 heeft verloren van Goes 2 met minimaal verschil. Arjo won en Theo speelde remise, terwijl Ronald en Mathijs verloren.

 • Landau Axel 2 verliest van DZD, eerste punt Landau Axel 3

  Op zaterdag 15 december verloor Landau Axel 2 van DZD 1. Een nederlaag die het team in degradatiezorgen brengt. Alles is namelijk mogelijk dit jaar in de hoofdklas. Zo ben je koploper, zo sta je bij de laatsten.

  Er waren overwinngen voor Landau Axel 2 van Ronald de Pooter en Koen Dhuyvetter, daarnaast nog remises van Patrick Moens en Bas de Feijter. Janco Dees, Martijn de Clerck, Theo de Putter en Ronald Janssens verloren.

  Landau Axel 3 wist het eerste matchpunt te scoren. Wederom met twee jeugdspelers werd de wedstrijd begonnen. Job Lindenboom verloor en Mathijs Dubbeldam boekte een fraaie overwinning. De senioren Arjo Arendse (overwinning) en Mark Zootjes (nederlaag) waren de andere teamgenoten.

 • Landau Axel 3 en 4 geplaatst voor play-offs

  Zowel Landau Axel 3 als 4 wonnen vrij gemakkelijk van resp HWP 5 en DZD 2. Iedereen won, alleen Dick speelde remise in Landau Axel 4.

  Door dit resultaat zijn Landau Axel 3 en 4 al geplaatst voor de play-offs om het kampioenschap. Er is nog één reguliere ronde te gaan.

 • Landau Axel 3 gaat door met winnen

  Landau Axel 3 doet van zich spreken met een 4-0 overwinning op HWP 5. Mark Zootjes op het vierde bord was als eerste klaar, nadat hij snel een kwaliteit gewonnen had. Zonder problemen maakte hij de partij af. De 12-jarige Fardin Hematyar volgde op het tweede bord, nadat hij snel de dame van zijn tegenstander ving. Het is al weer Fardin zijn tweede overwinning.

 • Landau Axel 3 gelijk in Oostburg

  In Oostburg speelde Landau Axel 3 gelijk tegen SVWZV, nadat het eerder in Axel met 3-1 verloren had. Arjo wist deze keer te winnen van Jan Damen. Koen en Fardin verloren van dezelfde tegenstanders als in Axel. Mark Zootjes speelde de vorige keer niet mee en won op het vierde bord. Het derde team blijft hierdoor keurig in de middenmoot staan.

 • Landau Axel 3 laat eerste matchpunt liggen

  Landau Axel 3 heeft het eerste matchpunt laten liggen in haar derde wedstrijd in en tegen Middelburg 2. Twee seniorleden en twee jeugdleden begonnen de wedstrijd hoopvol. Mike Calon speelde op het vierde bord, maar verloor door een combinatie een stuk en verloor. Ook bij Mathijs Dubbeldam op het derde bord ging het niet goed.

 • Landau Axel 3 met jeugd naar volle winst

  Landau Axel 3 heeft zijn eerste overwinning te pakken. Met drie jeugdspelers en de voorzitter werd vertrokken naar Goes. Tibo Maes wist zijn tegenstander tot opgave te brengen in ongeveer 10 zetten. Een zeer scherpe opening in het Skandinavisch werd door Tibo bekwaam gespeeld. Het gevolg was wel dat hij uren heeft moeten rondlopen. Mathijs Dubbeldam, die de vorige keer ook al won, blijft op 100%. Ook nu won hij met een prachtige mat op het eind.


 • Landau Axel 3 sluit seizoen af met overwinning

  Het klinkt raar, maar Landau Axel 3 is al klaar met het seizoen, doordat ze de laatste ronde vrij zijn. In ieder geval zijn ze goed geëindigd met een overwinning tegen DZD 2. Teamleider Mark Zootjes was als laatste bezig en haalde de winst binnen met een overwinning. Eerder hadden Bas van Doren en Lydia Dubbeldam gewonnen en had Mathijs Dubbeldam verloren.

 • Landau Axel 3 speelt gelijk

  Axel-20130922-1441Nieuwe speler en jeugdleider Paul Schelleman maakte zijn debuut in een officiële partij en wist meteen te winnen. Met een mooi stukoffer opende hij de koningsvleugel van zijn tegenstander. Paul haalde wel de gemiddelde leeftijd omhoog van het team, als je ziet dat verder meespeelden, Lydia (13 jaar), Iris (12 jaar) en Griffin (11 jaar). Doelstelling van Landau Axel 3 is om hier de zeer jonge spelers ervaring op te laten doen in het spelen van lange partijen.

  Axel-20130922-1444Alle drie de jeugdspelers hebben zeer goed hun tijd gebruikt. Alleen Iris verloor na heel lang gelijk te hebben gestaan, Lydia en Griffin speelden remise. Vooral Griffin stond erg goed met twee pionnen meer. Lydia haar tegenstander moest vluchten in eeuwig schaak en haar tegenstander moest daar erg blij mee zijn. Iris hield lang stand, maar heeft wat werk te doen met het spelen van eindspelen.

  Een mooie 2-2 dus!

 • Landau Axel 3 strijdend tenonder

  Landau Axel 3 heeft met 3-1 verloren van Middelburg 3. Dick van der Wouw, die ziek achter het bord verscheen, verloor al snel zijn dame voor een toren en een paard. Toen hij vervolgens nog een stuk verloor, moest hij capituleren. Job Lindenboom verloor ook. Al snel stond hij een stuk achter, maar hij bleef strijden tot het laatst. Niels Schelleman die debuteerde bij de senioren kwam heel mooi uit de opening. Op een gegeven moment had hij een stuk kunnen winnen, maar dit overzag hij. Nu resulteerde er een toreneindspel, wat in remise eindigde.
  Als laatste was Lydia Dubbeldam bezig tegen Jos de Jager. Lydia won een stuk in het middenspel, maar deze ging later weer verloren. Uiteindelijk stonden er nog twee koningen op het bord. Iedereen weet wat dan het resultaat is. Mooie leerervaringen voor onze jeugd.
 • Landau Axel 3 verliest van koploper

  Landau Axel 3 heeft verloren van koploper Goes 2 met 2,5 -1,5. Fardin zorgde voor een vroege voorsprong door te winnen van Joris Verburg.  Joris offerde een stuk maar dat was niet goed en daarna maakte hij nog een fout waardoor het onhoudbaar mat was.

  Ronald Janssens verloor enkele pionnen en daardoor de partij tegen David de Feijter. Ingeborg Jansen speelde een gambit, stond lange tijd goed, maar ging in de fout.  Arjo was het langst bezig tegen Hans Welten. Hij had een pion weg gegeven in een Toreneindspel. Toen het remiseaanbod kwam kon hij niets anders dan het aannemen.

 • Landau Axel 3 wint in Kruiningen

  Landau Axel 3 wint in Kruiningen van DZD 2 met 2,5-1,5. Ook Landau Axel 3 bestond voor 50% uit jeugd en we mogen wel zeggen jonge jeugd. Fardin en Martijn beiden D-spelers zorgden samen voor een punt. Fardin Hematyar won met een prachtige mat, waar hij langdurig de tijd voor had voorgenomen om het uit te rekenen compleet met een stukoffer. Martijn Schelleman debuteerde voor een seniorteam. De eerstejaars D-speler hield het lang vol en kwam zelfs goed uit de opening. Wellicht was het “nieuw zijn” om zo’n lange partij te spelen, de reden, dat de vermoeidheid een beetje toenam. Hierdoor volgde een onnauwkeurige zet, waardoor hij verloor. Geen schande hoor, Martijn. Dat hebben alle senioren van nu, vroeger ook mee gemaakt! Klasse dat hij op het laatste moment wilde invallen. Leuk was ook, dat hij nog kon analyseren met de tegenstander.

 • Landau Axel 3 wint inhaalduel

  Landau Axel 3 heeft de inhaalwedstrijd tegen DZD 2 gewonnen met 3,5-0,5. Nadat vorige week DZD 2 niet voldoende spelers had, was de wedstrijd verplaatst naar afgelopen zaterdag. Nu had Wim moeite om spelers te vinden, maar uiteindelijk door zelf mee te doen lukte dat. Wel moest Wim ook de jeugdwedstrijden leiden en had zichzelf om die reden op het vierde bord geplaatst.

 • Landau-jeugd voelt zich steeds beter in promotieklas

  Onder aanvoering van voorzitter Dick van der Wouw begint onze jeugd steeds beter te presteren in de promotieklas. Werd er in de vorige ronde met 4-0 gewonnen in Goes, nu werd het wederom 4-0 thuis tegen DZD 2.


 • Verslag Middelburg 1 – S. Landau 2 en Middelburg 3 – S. Landau 3

  Op 6 oktober vond te Middelburg in het Pallet de 2e ronde van de ZSB plaats.
  Helaas begon ons team met een reglementaire 0 omdat Jimmy niet op kwam dagen. Dat betekende dat Sven Stange van Middelburg zijn team op voorsprong bracht.
  Kort daarna verloor Ronald Janssens van Ronald Lauer op bord 8. Koen Dhuyvetter speelde remise op bord 7 en Mark Zootjes verloor zijn partij op bord 6. Betekende 3,5 – 0,5 als tussen en achterstand. Toen werd het tijd voor tegengas. Theo de Putter bord 2 won een stuk van Cor Janssen en eiste de partij op. Arjo profiteerde op bord 5: tegenstander Michael Wise gaf een pion weg. Bij de analyse na de wedstrijd was dit niet correct en had het Arjo de kwaliteit en waarschijnlijk de partij gekost. Met een beetje geluk zag Michael het niet en bleef Arjo de pion voor. Daarna ging er nog een pion af en was het eindspel voor Arjo gewonnen. Daarmee was de tussenstand 3,5 – 2,5 in het voordeel van Middelburg 1.
  Ondertussen had Middelburg 3 van S. Landau 3 gewonnen met 2,5 – 1,5
  Dick van der Wouw won op bord 1, Lydia op bord 2 verloor, van de jongste spelers die ervaring kwamen opdoen en met trainer Luc Oosterlinck mee kwamen, speelde Thomas Moerman knap remise en Matthias de Pauw verloor.
  Rond 18.30 uur won op bord 4 van S.Landau 2 Bas de Feijter van Maarten Westerweele hij verzilverde zijn 2 pionnen voorsprong; dat is een prachtige prestatie. De stand was nu gelijk. Alle ogen waren gericht op bord 3 de partij tussen Nick Dubbeldam en Matthijs Janssen. Nick had een kwaliteit meer maar vechtte tegen twee oprukkende vrijpionnen op de Damevleugel terwijl Nick 3 vrijpionnen had op de Koningsvleugel. Het eindspel werd in het voordeel van Nick beslist hij offerde zijn overgebleven stukken voor de pionnen en kon vervolgens doorlopen met zijn eigen vrijpionnen om de partij te beslissen. Een eindsprint leverde de overwinning op voor S.Landau 2 met einduitslag Middelburg 1 – S. Landau 2 : 3,5 – 4,5

 • Vier debutanten winnen met Landau Axel 3

  Vier nieuwe spelers voor Landau Axel 3, jeugdspelers Annelies Vitharana, Mike Calon en Jochem Dieleman met eerste bord speler Maarten Geerts begonnen aan de wedstrijd. Voor Jochem was het snel klaar, geen tegenstander dus een 1-0 voorsprong. Mike liet er ook geen gras over groeien en zette het team snel op een 2-0 voorsprong. Annelies volgde niet snel daarna, maar had het geluk een beetje aan haar zijde, nadat ze eerder een stuk weggaf. Toch was het vervolg goed voor haar, want de koning van haar tegenstander ging het gehele bord over, wat uiteindelijk de winst opleverde. Nieuwkomer bij de senioren is Maarten Geerts en toch was hij al bereid om mee te spelen. Een zeer leerzame middag om zo kennis te maken met teamspelen. Hij verloor, maar zeer zeker is, dat hij in de toekomst een degelijke speler gaat worden. Uitslag 3-1.