Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Wat is een club / vereniging zonder vrijwilligers? Landau is een club met veel vrijwilligers en betrokken mensen die spontaan een handje toesteken. Zo ook zaterdag 2 juni. De jaarlijkse barbecue (foto's) mocht dit jaar plaats vinden op een toplocatie. Piet en Ellen de Feijter (ouders van ons jeuglid Bas de Feijter) stelden hun boerderij beschikbaar voor de barbecue. De schuur werd door Piet, Ellen, Karel en Corrie in orde gemaakt met tenten en vele tafels en stoelen en het mag gezegd alles tip top in orde. Maar liefst 68 deelnemers mochten we verwelkomen waaronder de seniorleden, partners en kinderen, jeugdleden, ouders en broertjes en zusjes. Ook onze Belgische leden met familie en Luc Oosterlinck waren aanwezig wat een goed en warm gevoel geeft van een fantastische samenwerking en vriendschap. Om één uur gingen de senioren en de jeugdtoppers van start, traditiegetrouw met het snel schaakkampioenschap. Een speelveld van 18 deelnemers die mooi verdeeld waren in 9 seniorleden en 9 jeugdleden. De winnaar van het snelschaaktoernooi op de barbecue was Nouri Zouaghi, snelschaak kampioen van het afgelopen seizoen is Ian Vandelacluze geworden. Nouri en Ian gefeliciteerd!!!


Rond de klok van 4 uur kwamen de jeugdige spelers vergezeld van hun familie. Familieleden konden plaats nemen op het terras buiten waar de zon voor een heerlijke namiddag zorgde. Belangstellenden kregen uiteraard uitleg en rondleiding door Piet. Schakers maakten zich op voor een teamschaak toernooi naar een idee van Piet de Feijter. De acht teams door Wim ingedeeld namen het tegen elkaar op. Een speciale indeling met 1 senior lid en 2 jeugdspelers per drietal zorgde voor een fijne kennismaking tussen senioren en jeugd. Een schot in de roos van Piet want zo leren senior en jeugd elkaar wat beter kennen. “Mooi om als toeschouwer te aanschouwen hoe leeftijd geen rol speelt wanneer je dezelfde passie deelt”. De teamwerdstrijd werd gewonnen door het team van Janco Dees, Bas de Feijter en Fardin Hematyar. Gefeliciteerd en wellicht voor herhaling vatbaar!!!
Ondertussen had Karel de barbecue op temperatuur en samen met Fariborz kwamen de 1e satés op de borden. In de schuur stond een uitgebreid buffet keurig verzorgd en opgemaakt door Demi Bolleman die haar maatschappelijke stage hiermee op een feestelijke manier af kon sluiten. Na het eten werden Ellen en Corrie door Wim in de bloemetjes gezet en Piet en Karel getrakteerd op lekker bieren voor gastvrijheid en werk barbecue. Onder leiding van Ellen werd een leuk ren je rot spel gespeeld met nu eens geen schaakvragen maar boerderij vragen. Jong en oude iedereen deed mee en de winnares was Emma Tomme. Een geslaagde barbecue waar we met plezier op terug kijken.