April 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Zaterdag 16 juni jl. was het zover. De kinderen in de F, G en H categorie mochten strijden om de nationale titel in Roosendaal. Op deze dag kwamen namens Landau Brigitte Bolleman en Sean Winters uit in de F-categorie, en Laurens Dieleman in de G-categorie. Uiteraard was de gehele nationale top aanwezig, en zou het voor onze spelers een hele uitdaging worden om punten te halen.
In de F-categorie waren er 48 deelnemers en in de G-categorie waren er 46 deelnemers. Na een reis van een uur kwamen we aan in Roosendaal. Nick, Erik, Sam en Karin waren samen met Brigitte en Laurens gereden naar Brabant. Sean kwam samen met zijn vader en moeder vanuit Terneuzen.

DSCF4575 resizeNa een eerste kopje koffie voor ons en wat te eten en drinken voor de kinderen begon het dagprogramma. De lokalen waren niet toegankelijk voor ouders en begeleiders. De partijen in de F- en G-categorie zouden via de digitale schaakborden live gevolgd kunnen worden. Helaas lukte dit niet bij alle partijen. Toch was het indrukwekkend dat het de organisatie wel gelukt was om enorm veel partijen via deze weg te volgen. We hebben vooral wat partijen van Sean kunnen volgen. De partijen van Laurens en Brigitte helaas niet. De schakers zaten in verschillende lokalen. Je kon in de meeste lokalen niet kijken, tenzij je langer was dan 1.90m!

DSCF4572 resizeZodoende kon Nick een blik werpen op het schaken van Brigitte, Laurens en Sean. Tussen de partijen door hadden ze de mogelijkheid om met Nick de partijen door te spreken of nog een tip in ontvangst te nemen!
Brigitte heeft 2 van de 7 wedstrijden gewonnen, Sean en Laurens ieder 3 van de 7 wedstrijden gewonnen. Een knappe prestatie!
Naast het schaken waren er nog vele andere activiteiten. Er was een puzzelwedstrijd, een kleurwedstrijd en het wereldkampioenschap stukken opzetten! Bij deze laatste activiteit wonnen zowel Sean en Brigitte een VVV-bon! Met een mooie medaille en trots op de prestaties keerden we vermoeid weer huiswaarts!


Voor foto's en uitslagen kijk op de website van de Nationale Pupillendag en voor foto's van onze eigen jeugd kijk hier.