Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Mortsel-20120915-cAfgelopen zaterdag 15 september 2012 namen 11 Landau jeugdspelers deel aan alweer het 8e criteriumtoernooi van 2012. Jaarlijks organiseren onze Belgische buren 12 criteriumtoernooien van januari t/m december. Deze toernooien vinden gemiddeld één keer per maand plaats in België en zijn onderling verbonden met elkaar. Zo kun je dus éénmaal aan een criteriumtoernooi meedoen, af en toe eens of zelfs aan alle 12.

Per toernooi kun je winnaar worden van je categorie en in december in Brugge (het tweedaagse toernooi) worden de prijzen uitgereikt voor de winnaars van het eindklassement. De toernooien worden door zeer veel jeugdschakers bezocht variërend tussen 100 en dik 200 jeugdspelers. Het leuke van de toernooien is dat alle deelnemers met een prijsje naar huis gaan.
Info over het jeugdcriteriumtoernooi vind je op: http://www.jeugdschaakcriterium.be

Mortsel-20120915-aZaterdag dus 11 Landau spelers, allen met een eigen doel om deel te nemen.
In de C reeks speelde Quinten weer op zijn niveau naar tevredenheid van zichzelf en trainer, de 2e plaats met 5,5 uit 7 was dan ook een terechte verdienste Quinten gefeliciteerd!!! Lotte behaalde een 13e plaats met 3.5 uit 7.

In de D-reeks, een 2e plaats voor Rupert met 5.5 uit 7. Rupert gefeliciteerd!!! In het tussenklassement staat Rupert 1e en uiteraard wil hij die plaats graag behouden. Iris probeert steeds meer zelfvertrouwen te krijgen in haar eigen spel, tijdens dit toernooi is dat zeker weer gelukt. Een 8e plaats voor Iris met 4.5 uit 7. Niels speelde een voor hem persoonlijk fantastisch toernooi, op de hogere borden spelen is hard werken maar hij stond zijn mannetje. Aan het eind van de middag sloeg de vermoeidheid toe en maakte hij enkele foutjes. Een 10e plaats voor Niels met 4 uit 7 is een prestatie om trots op te zijn. Thomas Moerman volgde met 4 uit 7 op de 11e plaats.

Mortsel-20120915-bRafael deed voor het eerst mee aan een criteriumtoernooi, op de heenweg werd in de auto al ieders persoonlijke doelstelling besproken en voor Rafael was dit 3 punten halen. We zijn dan ook trots dat Rafael met 3 uit 7 een 22e plaats bereikte en hiermee zijn persoonlijke doel ook daadwerkelijk behaalde.

In de E-reeks speelde Annelies met opperste concentratie. Tussen de partijen door zoekt zij de ontspanning buiten met vrienden Fardin, Elisabeth en Martijn. Annelies speelde een schitterend toernooi en werd terecht beste meisje van het toernooi en 2e in de E-reeks. Annelies van harte gefeliciteerd!!!

Fardin zijn persoonlijke doel voor deze dag: “zo veel mogelijk winnen”. De les voor vandaag rustig spelen en op de handen zitten. Fardin zijn eerste partij was meteen de zwaarste van de dag en dan niet eens zozeer het spel dan wel mentaal. Keurig op de handen zittend ging hij van start maar zijn tegenstander zorgde voor veel afleiding waar Fardin zijn temperament hem dwars kwam te zitten. Verlies en een kleine traan waren het gevolg, de opvang stond langs de kant al klaar en met de wijze woorden van Luc , mentale tips van Jacqueline en vriendschap van clubgenoten herstelt Fardin zich gelukkig weer. Met 6 uit 9 behaalt Fardin een 8e plaats. Fardin goed gedaan, ga zo door!!! Elisabeth is gedreven, ze mag dit jaar deelnemen namens België aan het WK en is zich hiervoor al aan het voorbereiden. Elisabeth behaalde een 13e plaats met 5 uit 9. Martijn zijn doel, goede partijen spelen en dat deed hij. De concentratie wordt steeds beter en ook weet hij nu de weg naar Luc te vinden wanneer hij iets niet goed weet. Vandaag kreeg Martijn iets tegen waar hij geen idee van had hoe daar tegen te spelen Wel goed opgelet want hij kon het op het bord naspelen zodat Luc meteen wist dat Martijn Schots tegen had gekregen. Een les tijdens het toernooi waar weer veel uit geleerd wordt.