Juni 2024
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Zaterdag 17 november 2012 namen Lydia, Niels, Iris, Fardin, Martijn deel aan het NK Rapid in Eindhoven. Ieder speelde op dit toernooi in eigen leeftijdscategorie, druk voor de begeleiders om de partijen op vijf plaatsen tegelijk te volgen. De locatie was echter fantastisch, het auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven bood in de centrale ruimte een heel overzichtelijk toernooi. Rondom veel plaats voor toeschouwers om te bivakkeren en ruimtes waar geanalyseerd, raindropchess gespeeld kon worden.

Met negen rondes te spelen zat de stemming er goed in bij de spelers, natuurlijk werd er vooraf in geschaakt en Mathijs die als toeschouwer mee was bood zich daarvoor als 6e speler aan. Iets gespannen ging de 1e ronde van start met winst voor Lydia en Iris, voor alle 5 onze spelers een zwaar speelveld vandaag maar dat zijn uiteindelijk toch de partijen waar je veel van leert en daar zijn we hier voor.

Het mag gezegd alleen speelden een fantastisch toernooi waar we trots op zijn, Lydia liet zien dat ze zin had, strijdlustigheid en zelfvertrouwen maakten haar spel tijdens dit toernooi krachtig. Haar 5e partij mooie winstpartij die weer aantoont wat ze waard is, dat zien we graag Lydia. Niels speelde constant en ontspannen, mooie partijen waar hij het in de week geleerde in praktijk kon brengen iets waar hij ontzettend van genoot. Iris liet zich verslaan door een oude bekende, zo gaat dat: de ene keer win jij de volgende keer je concurrent. Iris trok leer uit de verliespartij en speelde krachtig voort en liet zien wat ze in huis heeft. Fardin gaat met spongen vooruit, zijn spel wordt beheerst en rustiger en de tegenslagen weet hij steeds beter te plaatsen en te verwerken. Zo willen we het graag zien. Fardin volhouden op deze manier.
Martijn speelde een verbazend goed toernooi, het sterke veld schrikt hem niet af, nee het motiveert hem juist en haalt meer uit hem boven dan hij zelf realiseert. Zijn 2e partij was de zwaarste van de dag; geen winst maar fantastisch gespeeld, door de vlag en op dat moment helemaal leeg. Martijn was de verassing van de dag voor ons.