Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Pepernoten schaaktoernooi 1 december 2012 georganiseerd door schaakclub Souburg met mooie podiumplaatsen Landau en persoonlijke winst voor alle spelers.

Om 9.00 uur verzamelen we bij de Marijkeschool, berekoud dus we zijn blij dat iedereen keurig op tijd is en we snel kunnen vertrekken. In Vlissingen aangekomen zoeken we een mooie relax plaats om de dag door te brengen. De kinderen bijna allemaal in rood Landau shirt gehuld nemen al snel achter een schaakbord plaats. Niks acclimatiseren, schaken dat willen ze. De begeleiders en ouders nemen op hun beurt even de tijd om van een kopje koffie te genieten.

(Foto's)

Na een kort openingswoord kan iedereen van start, heel veel E spelers vandaag: 36 hele jonge kinderen die het tegen elkaar op gaan nemen. Van Landau 13 E spelers dat wordt dus ook partijen spelen tegen je clubgenoot. De jonge spelers hebben veel energie en gaan vol enthousiasme van start, ze maken plezier, spelen tussen de partijen door met elkaar en maken nieuwe vrienden en vriendinnen. Voor Lucas en Rick het 1e toernooi, Stijn zijn 2e, Coen heeft al wat ervaring met schoolschaaktoernooien maar met ons op pad is ook de 1e keer, spannend dus vandaag.

De D groep 26 spelers waarvan 7 Landau spelers bekijken hun tegenstand waarvan een aantal bekenden, mooi speelveld vandaag. De C groep 10 spelers met Lydia, Job en Mike. Mike is voor het eerst met ons op pad, knap want Mike had afgelopen vrijdag zijn 6e les op de club en is dus nog onbekend met het niveau en het spelen van toernooien. Meteen in de C groep moeten spelen is dus een hele zware klus.

Iedereen weet zijn plek goed te vinden en dat is op zich al een hele prestatie, Sam probeert de uitslagen bij te houden maar met zo’n grote groep bijna niet te doen. Het is gezellig en de sfeer is de groep is heel goed, de ervaringen van winst en verlies delen we met zijn allen. Soms zijn er tranen van teleurstelling want als je zo goed je best doet is verlies af en toe wel heel erg zwaar. Het is dan ook bewonderingswaardig hoe na wat troostende woorden, wat afleiding, een broodje, snoepje, drankje spelers zich weer herstellen en met volle moed de volgende partij ingaan.

De middagpauze breekt aan en een buffet met broodjes staat klaar, voor iedere speler belegde broodjes, warme worst en drinken. Wat een organisatie vandaag petje af schaakclub Souburg. De kinderen laten het zich smaken, gezellig bij elkaar wordt de lunch genuttigd en vrienden die gemaakt zijn schuiven gezellig aan. Nog niet klaar met eten geen probleem achter het schaakbord kan rustig tijdens de partij verder gegeten worden. ‘s Middags wordt voor veel spelers duidelijk hoe vermoeiend een toernooi kan zijn, kracht verdelen blijkt ook een belangrijke factor. De een zit er doorheen terwijl een ander vrolijk door de zaal huppelt en blijkbaar nog energie genoeg heeft. Sommigen hebben zelfs nog oog voor andere dingen zoals een ijscokraam met heerlijk schepijs.

Het eind van het toernooi komt in zicht, Laurens 2e in zijn poule grijpt net naast de finale vindt het uiteraard jammer maar kan het allemaal prima aan. Fardin, Martijn, Mirac strijden met nog een speelster in de finale om de 1e plaats. Het is Fardin die de titel pakt, Fardin van harte gefeliciteerd met je 1e plaats!!! Martijn wordt netjes 2e en Mirac 3e jongens goed gepeeld vandaag, we zijn trots op jullie.

Bij de D’s is het Bas van Doren die de 1e plaats weet binnen te slepen, Bas van harte gefeliciteerd!!! Niels wordt 2e op de voet gevolgd door Iris die gedeeld 2e is en een 4e plaats behaald, Rafael 5e, Jochem gedeeld 7e dat zijn nog eens top 10 plaatsen. Goed gedaan jongens en meisje!!!

De C groep Lydia 1e plaats met 9 uit 9 dat is nog eens een score!!! Job valt helaas buiten de prijzen maar met een 4e plaats zijn wij uiteraard heel tevreden. Mike heeft alle partijen met heel veel energie gespeeld, wat een prestatie. Als je zo kort schaakt en je speelt 9 partijen met zo veel inzet en overgave daar nemen wij ons petje voor af. Dat belooft heel veel voor de toekomst en toont aan hoe belangrijk inzet is en wat je dan kan.

We hebben vandaag heel veel enthousiasme, werklust, plezier gezien iedereen heeft weer persoonlijke doelen overwonnen en daar gaat het uiteindelijk om. We kijken trots terug op een hele mooie schaak dag waar iedereen weer heel veel geleerd heeft. Met voor iedereen een flinke zak pepernoten en een vaantje sluiten we de dag af.

Ouders bedankt voor het vertrouwen, het vervoer en de interesse. Trainers Nick, Wim, Paul bedankt voor de fantastische begeleiding van de spelers.