April 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Voor de 1e keer namen Bas de F, Mike, Niels, Iris, Fardin, Martijn deel aan het ZSB Kersttoernooi in Kruiningen. Jeugdtrainer Wim Sinke deed in het verleden al eerder mee en wist de jeugd te enthousiasmeren om deel te nemen. Wim speelde zelf ook mee, een stimulans voor de jeugd om hun trainer in actie te zien en aan de zijlijn met Wim zijn partijen mee te kijken indien ze eerder klaar waren met hun eigen partij.

Peter van der Borgt opende het toernooi en wist meteen een gemoedelijke sfeer neer te zetten. “Vandaag spelen we niet voor bekers of geldprijzen, prijzen in natura die ik in de loop van de dag nog ga bepalen.” “Aan wie ik ze ga geven dat zal aan het eind van het toernooi blijken want er zullen allerlei prijzen te behalen zijn, uiteraard voor de winnaar van het toernooi maar misschien ook wel voor een hele mooie zet.” Met deze woorden van Peter met het nodige gelach op de achtergrond en grapjes tussendoor ging het toernooi om 10.30 uur van start.
 
Met een speelveld van overwegend senioren, wat jong volwassenen zou het vandaag lastig worden om winst te behalen. Uiteraard was de jeugd hierop voorbereid, we komen hier om te leren!!! Bas de F is gewend om bij de senioren te spelen, hij vervult voor de nieuwe jeugd een voorbeeldfunctie. Van HWP Sas van Gent ontmoeten we Griffin die tevens klasgenoot van Fardin, Iris en Martijn is, ook Griffin durfde het aan met de volwassenen mee te spelen en te kijken hoe dat is.
 
Hier en daar een traan want verliezen is nooit leuk maar gedurende de dag behaalde ieder toch punten en werden persoonlijke doelstellingen behaald. Bas die een feestje achter de rug had en met weinig slaap het toernooi inging (gesteund door zijn vriend die met net zo weinig slaap solidair mee ging om te supporteren) behaalde een gedeeld 4e plaats. Bas scoorde 6 uit 9 en was daarmee de beste jeugdspeler van het toernooi, Bas gefeliciteerd met deze mooie prestatie en dank voor de steun aan onze jonge spelers.
 
Wim volgde op een 6e plaats met 5,5  uit 9 waar we uiteraard trots op zijn. Niels 5 uit 9 had wat last met zijn tijd maar wist 5 van de 9 partijen te winnen. De laatste ronde tegen zus Iris winst voor Niels, dat koste Iris dus 1 punt waardoor ze op 4 punten bleef steken terwijl ze gedurende het toernooi zeer goed stond. Griffin van HWP die zich vriendschappelijk bij de gezelligheid aansloot behaalde 3.5 uit 9 knap wanneer je slechts twee maanden bij een club schaakt en dan op dergelijk toernooi zo’n prestatie neerzet.
 
Fardin 3 uit 9, mooie partijen gespeeld waar vader Fariborz die als supporter mee was trots van genoot. Fardin speelde overigens meer dan 9 partijen want in de pauze wist hij Joey Grochal (de favoriet van het toernooi en uiteindelijke winnaar) te strikken om een partij met Fardin te spelen.  Mike zijn 2e toernooi na het pepernoten toernooi van 1 december j.l. had als doelstelling 1 partij te winnen en mooie leerzame partijen te spelen, maar liefst twee doelen behaalt.
 
Mike won 2 partijen en heeft naar eigen zeggen weer heel veel geleerd, in Vlissingen op het pepernotentoernooi waren er vele persoonlijke teleurstellingen terwijl verliespartijen nu als leermomenten en lesmateriaal gezien werden door Mike. Mike wat een sprongen vooruit maak jij!!! Martijn 2 uit 9 genoot van het spel met volwassen spelers, dat heeft toch wel wat wanneer je tegen volwassenen mag spelen en dan ook nog twee winspartijen weet te behalen.
 
In de prijzen vielen alle jeugdspelers, Bas als beste jeugdspeler en alle overige jeugdspelers werden beloond met een fles kinderchampagne voor hun moed om deel te nemen. Dankbaar werd deze echte Kerstprijs in ontvangst genomen.
Leerzaam zeker maar vooral heel sfeervol en gezellig vonden wij allen het in Kruiningen, een aanrader voor volgend jaar!!! Organisatie bedankt voor deze leuke dag en graag tot volgend jaar.
 
De volledige uitslag van het ZSB Kersttoernooi: www.svdezwartedame.nl