April 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

 

Het 7e HWP jeugdschaaktoernooi in Sas van Gent op zondag 6 januari 2013 met 71 deelnemers waarvan 26 Landau / De Drie Torens spelers. Organisator Manuel Colsen had alles weer perfect georganiseerd en Landau / DDT hulp werd dan ook graag geboden. Nick en Paul namen de jongste groepen E en F voor hun rekening en dames Miranda en Jacqueline assisteerden met barwerkzaamheden. Zo hoort het ook als clubs onder elkaar help je en steun je elkaar. De sfeer was gezellig en belangstelling van ouders / familie maakte het voor jonge spelers extra motiverend om te laten zien wat ze al allemaal kunnen.

DDT trainer Luc was er als vanouds weer bij om het spel van de jeugd te volgen en ze te voorzien van adviezen. Wim kon helaas maar even aanwezig zijn maar trachtte in die tijd toch snel alle Landau / DDT spelers even op te zoeken achter hun bord en hun spel te aanschouwen. Het was vooral praktijk ervaring opdoen en voor sommigen eens kijken hoe dat er nu eigenlijk aan toe gaat op een toernooi.

In de F-groep speelden Kayyum, Tim, Lucas en Laurens, voor deze jongens maar liefst 9 partijen al een hele kunst om dat over de dag verdeelt te volbrengen. Nick was voor HWP actief als groepsleider dus heeft goed kunnen volgen wat onze jongste spelers al allemaal geleerd hebben op de club.

Paul voor HWP groepsleider van de E-groep had Mirac, Jimmy en Martijn goed in het oog, helaas moest Jamie al voor de 1e partij terug naar huis keren omdat hij zich niet lekker voelde. Jammer voor Jamie die graag mee gedaan had maar hopelijk weer fit is om aan het Landau toernooi deel te nemen. Jimmy had veel fans bij zich, hartstikke leuk natuurlijk al die belangstelling.
De D-groep met Liam, Jochem, Rick, Thimo, Fardin, Annelies en Iris maakten er een spannende strijd van. Annelies 1e jaars D maakte een prachtige start in het nieuwe jaar met het behalen van de 1e plaats, Annelies knap gedaan!!! Ook in de prijzen Iris zij behaalde de3e plaats.
De C-groep werd overheerst door DDT en Landau op het podium, Xander van DDT werd 1e, Thomas DDT/Landau 2e en Niels 3e. Verder speelden in de C-groep Matthijs D, Marlies, Bas v. D, Rafael, Mike en Job.
De B-groep, spelers met al veel toernooi ervaring en dat was duidelijk te zien. Tibo speelde een prachtig toernooi de 1e plaats voor hem in de B-groep maar daarnaast werd Tibo ook nog toernooiwinnaar waar we uiteraard erg trots op zijn!!! Voor Quinten een 2e plaats op het podium in de B-groep. Verder speelde in de B-groep Mathijs D. mee.
In de A- groep zochten Bas de F en Lydia wat meer uitdaging, zij kozen ervoor om in de hoogste groep mee te spelen. Dat ging ze goed af want Bas werd 1e en Lydia 3e.
We kijken terug op een leerzaam, leuk jeugdschaaktoernooi in Sas van Gent en feliciteren de winnaars met hun behaalde plaatsen. Jeugdspelers leuk dat jullie met zo veel deel namen en ouders / familie bedankt voor de belangstelling.