April 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Mathijs Dubbeldam is met sterk spel open Thools kampioen geworden in Scherpenisse op een ijzig koude dag. Met een score van 6 op 7 bleef hij de overige zes spelers voor. Een mooie opsteker voor hemzelf en Landau.

 

Landau was erg succesvol op het uitstekend georganiseerde toernooi door Denk en Zet, meetellend als tweede wedstrijd in de Grandprix van Zeeland. Hun eerste toernooi met 59 deelnemers is prima georganiseerd in een knus en gezellig gebouw.

Bij de C-spelers was het zelfs het hele podium voor Landau. Bas de Feijter scoorde 100%, Niels Schelleman volgde en vlak daarachter Lydia Dubbeldam. Ook Mike Calon gaat erg hard vooruit en scoorde 4 op 7. Op het Pepernotentoernooi was het nog 2 op 9.

In de D-groep was het gedurende de gehele dag spannend, maar Fardin Hematyar heeft de gehele dag op de eerste plaats gestaan en won dan ook verdiend. Iris Schelleman werd derde en moest Denk en Zetter Geert van Eenennaam voor laten gaan. Griffin Dharmoputro werd vijfde, na een slechte start kwam hij ijzersterk terug met overwinningen op Fardin en Iris in de laatste twee ronden. Net te weinig om in de prijzen te vallen. Verder deden ook Jochem Dieleman, Thimo Hoogstraate en Rick de Bruijn het names Landau goed met mooie individuele scores.

In de EF-groep won Martijn Schelleman de E-categorie. Eén slippertje bracht zijn overwinning niet in gevaar en met 8 op 9 werd hij terecht toernooiwinnaar. Matteo Schaetzel nog niet zo lang lid bij Landau liet ook zien goed te kunnen schaken. Een prachtige derde plaats in de E-categorie en vol trots mocht ook hij om een beker. Bij de F-categorie hadden we Laurens Dieleman en Tim de Bruijn. Beiden vielen niet in de prijzen, maar kunnen terugkijken op een leerzaam toernooi.

Het was weer een gezellige dag met veel begeleiders, ouders en supporters. Op naar het derde Grandprix-toernooi in Goes op 8 juni, met naast het schaken ook een duik in het subtropisch zwembad. Iedereen kijkt hier al weer naar uit!

 

Meer foto's vind u hier.