Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Dag 1:

Na een lekker ontbijt gingen we naar de speelzaal om ons aan te melden. We begonnen een half uur eerder omdat de opening sneller ging dan verwacht. Mathijs speelde sterk tegen Jasper Swiers maar verloor uiteindelijk toch. Lydia won vrij makkelijk. Bas speelde goed in de opening en begin middelspel maar liet het daarna lopen.

Dag 2:

De tweede ronde, Mathijs kreeg weeral een zware tegenstander, Lydia moest tegen de eerst geplaatste: Cheryl Looijer. Bas tegen Jan Bosma, in rating een iets mindere tegenstander. Mathijs speelde goed in een franse doorschuifvariant maar de tegenstander was te sterk. Bas sloot een loper in, de tegenstander kon die alleen bevrijden ten koste van zijn stelling. Lydia die als langste bezig was van iedereen verloor jammer genoeg een gelijkloper eindspel. 

Dag 3:

De derde ronde was geen hele succesvolle ronde, Mathijs moest tegen een hele sterke tegenstander, Dave Looijer. Zijn pion op a7 was zwak en had daar wat problemen mee. Daardoor werd hij teruggedrukt en verloor jammer genoeg. Bas lootte zwaar met Ankit Majhi, de eerst geplaatste. Vanuit het Italiaans kwam hij wat minder te staan, speelde zijn paard naar de rand en dat werd afgestraft door een sterke tegenstander. Lydia haalde als enige een puntje, ze won een stuk via een penning op een paard op c3 en daarna won ze vrij gemakkelijk.

Dag 4:

Vandaag Koninginnendag, dan moet er gewonnen worden. Het moest ook wel want Luc had al een paar dagen zin in een ijsje. Lydia speelde een goede partij en haalde het eerste punt van de dag binnen. Dan Bas die vanuit zijn Hollands een pionnetje snoepte, daarna brak hij het centrum open en won het dame-toren eindspel gemakkelijk. En dan Mathijs, die moeilijk kwam te staan na g4 te hebben gespeeld in een afruilvariant van de Caro-Kann, maar zijn tegenstandster brak met e5 en toen kwamen opeens alle witte stukken tot leven en maakte hij het zeer hard af. Daarna konden we Sneek in om een lekker ijsje te gaan eten. Hopelijk morgen weer zo’n dag.

Dag 5:

Vandaag gaan we over de helft van het toernooi, de vijfde dag. Lydia moet tegen te koploper, Lola den Dunnen. Mathijs tegen Sjoerd Haver en Bas tegen de laatst geplaatste en oude bekende Samuel Vandeputte. Mathijs kende iets niet in de Caro-Kann afruilvariant en verloor jammer genoeg snel. Bas won vrij snel een pion en stond positioneel beter. Daarna kon zwart niks meer en ging uiteindelijk in de fout en verloor nog een kwaliteit en was het verloren. Lydia was als langste bezig van ons drieën, na een goede partij van beide kanten werd het een remise. In de avond zijn we nog op een leuk uitstapje naar de haven van Stavoren geweest.

Dag 6:

Vandaag was een ramp dag, Lydia verloor van Lena de Kraker en verloor haar derde plaats. Bas verloor van een betere Joris Gerlagh en Mathijs verloor een stuk door een dubbele aanval en het was verloren.

Dag 7:

Vandaag hopelijk een herstel na de slechte dag van gisteren. Bas verloor in de altijd spannende Draak door een snellere koningsaanval van Veron Roesink. Lydia kwam in een Franse afruilvariant niet verder als een remise tegen Fong Li Calje. Mathijs haalde zijn tweede punt binnen in zijn lievelingsopening.

Dag 8:

Mathijs won na hard werken een stuk maar gaf het daarna jammer genoeg weer weg en werd de remise stelling een verloren stelling. Lydia speelde goed en won al vrij snel van Sterre Kruijssen. Bas kwam in een ongelijke lopers+toren eindspel. Speelde het goed met zijn vrij pion maar liet op het einde de verschrikkelijk simpele winst liggen.

Dag 9:

De slotronde, Lydia kreeg al snel een stuk en maakte het gemakkelijk af tegen Ilse Geene. Mathijs wachtte te lang met zelf een koningsaanval lanceren en die van de tegenstander sloeg door, jammer. Bas kwam met Wit in een varaint van de doorschijf Caro-Kann, won een pion of c5 maar verloor een paar zetten later zijn e5 pion waarna er in het eindspel weinig winstkansen meer zaten en remise de uitslag werd.