December 2021
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Het 35ste ICL Landau-jeugdtoernooi is een groot succes geworden. Met een aantal van 121 spelers overtroffen we ruim het aantal van vorig jaar (100 spelers). Naast het feit, dat het toernooi er is voor de spelers in eerste instantie, mogen we ook zeggen, dat het toernooi ook toebehoort aan de vrijwilligers. Zo rond de 30 ouders, bestuursleden, spelers waren er om alles perfect te laten verlopen. Een pluim voor de gehele organisatie. Ook dit jaar zaten we weer live op internet met twee borden en waren de uitslagen na elke ronde direct zichtbaar. Een extra dimensie gaf de aanwezigheid van speelgoedwinkel Passage 7 uit Axel aan het toernooi. Boënna was met heel veel spellen gekomen om daar uitleg over te geven. Voor meer informatie verwijzen we graag naar http://www.passage7.nl

Bovendien is ons toernooi weer de eerste in de nieuwe cyclus van de Grandprix van Zeeland, waar verder in maart Denk en Zet (scherpenisse), in juni Goes, in oktober HWP (Sas van Gent) en in december Souburg onderdeel van uitmaken.

In de AB-groep haalde Bas de Feijter het net voor Tibo Maes met een half punt voorsprong. Het onderlinge duel was er één op het live-bord en daar was de spanning te snijden. Bas eerstejaars in deze groep had nog 4 seconden, Tibo geen enkele seconde. Beide clubgenoten hebben gestreden tot op het laatst met Bas als gelukkige winnaar door tijdsoverschrijding van Tibo. De uit België afkomstige Jonathan Vanlaeken werd knap derde. Lydia Dubbeldam was het beste meisje en onze spelers Mike Calon en Daniel Tacq hadden sterke tegenstanders, maar beide zijn ook eerstejaars en kunnen nog veel bijleren.

Xander Pauwels, Bas van Doren en Iris Schelleman zorgden voor een Landau/Drie Torens podium in de C-groep. Xander was ongenaakbaar met 7 op 7, gevolgd door Bas en daarna Iris. De partij tussen Xander en Bas was heel spannend, Xander stond lange tijd goed, maar Bas nam het over na een foute koningszet van Xander. Bas deed daarna een mindere zet en toen kon Xander het weer overnemen en hij won vervolgens. Iris was beste meisje. Ook Niels Schelleman, Jochem Dieleman, Marlies Maes, Mathijs Dieleman en Rafael Binnenmarsch deden het goed in deze groep.

In de D-groep (44 deelnemers) ging de winst tussen Annelies Vitharana en Fardin Hematyar. Annelies haalde het doordat Fardin heel graag wilde winnen. Een echte strijd tussen onze beide clubleden. Annelies scoorde 7 op 7 en Fardin 6 op 7. Op de derde plaats eindigde Elmar Stoutjesdijk van Denk en Zet. Martijn Schelleman werd zesde met 5 uit 7 en Thimo Hoogstraate wist knap 4,5 op 7 te scoren en eindigde achtste. In deze groep speelden verder nog Mirac Kilic, Coen Verpoorte, Elisabeth Claeys, Jamie de Vos, Rick de Bruijn, Jasper Groenewoud, Keo Avezaat, Anna Vervaeck, Luca Dhanis, Luca van Santen, Dion van Driel en Chanel van Camp. Annelies was uiteraard ook het beste meisje.

De jeugdige groepen EFGH waren samengevoegd tot één grote groep om zodoende de sterkste spelers tegenover elkaar te krijgen. Ook hier 44 deelnemers, in deze groep wel onderscheid tussen de E en FGH spelers. In de E-groep won de Belgische Marie Dgebuadze, de dochter van GM Dgebuadze, die in 2007 ons internationale Rapidtoernooi won met de Landau-variant. Tweede werd hier Zofyra Joosse van Souburg en derde Laurens van den Berge van Denk en Zet. Onze Laurens Dieleman ging heel lang mee in de strijd om de bovenste plaatsen maar verloor in de laatste twee ronden van de nummer één en twee. Toch een knap toernooi gespeeld met 5,5 op 9 en een gedeelde tiende plaats. In de FGH groep won Tibe Debunne uit Belgie. Erg knap want hij eindigde in deze gecombineerde groep als tweede achter Marie Dgebuadze. Tweede werd Louise Vanderstappen, die net terugkeerde van het WK, waar ze uitkwam voor België. Het podium werd geheel Belgisch, want ook Ellen Deleu stond er op met een derde plaats. Marie (E-groep) en Louise (FGH-groep) waren ook de beste meisjes. Verder speelden onze spelers Maarten Groenewoud, Parisa Hematyar, Kayyum Kilic, Stijn Verpoorte, Stijn de Rijk en Roel Verstraten mee.

Naast alle clubschakers waren er ook schoolschakers bij. Er waren er bij die al vaker hadden meegedaan, maar er waren er ook enkele, die voor het eerst meededen en hun eerste ervaring opdeden. Erg knap en gedurfd om mee te doen. Ook dat maakt het toernooi tot een groot succes. Hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer terug bij ons, maar uiteraard ook in het vervolg van de Grandprix Zeeland.