April 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Vandaag ging Landau Axel A1 op reis naar Den Haag. Ik vroeg me van te voren af of dit de eerste keer dat we een A1 team hebben. Als het niet de eerste keer is, is het in ieder geval heel lang geleden. Er werden twee gezamenlijke ronden gespeeld in Den Haag, omdat dit de meest centrale plaats was (???). Zo verzamelden we ons bij het busstation en reden we met Luc, Nick en Wim als begeleiders samen met onze vier matahadoren naar Den Haag In de eerste ronde troffen we de gastvereniging SHTV A1. Heel snel maakte de tegenstander van Ian Vandelacluze al een fout, namelijk in de vijfde zet al. Toch makkelijk als je een heel uitgebreide openingskennis hebt zoals Ian heeft. Verder heeft hij geen problemen gehad en pakte bekwaam het punt. Bas de Feijter stond ook al snel twee pionnetjes voor, maar zijn tegenstander trappelde nog lang tegen, maar had geen enkele kans meer en zo stonden we op 2-0. Team captain Wim had ondertussen tegen Lotte Demeij gezegd dat ze remise mocht aanbieden, want ze had aanzienlijk minder tijd. Haar tegenstander nam het niet aan en helaas ging het bij Lotte in de tijdnood mis. Mathijs Dubbeldam had een kans in het middenspel laten liggen, nadat hij eerst een pionnetje achter was gekomen. Uiteindelijk leek het lange tijd op remise uit te draaien, maar Mathijs kreeg het toch voor elkaar de stelling van zijn tegenstander binnen te dringen en had duidelijk winstkansen. Helaas ging het hier ook fout in de tijdnood en verloor hij zijn toren en moest opgeven. Toch een bemoedigend resultaat 2-2, er is tenslotte niet verloren en de volgende wedstrijd biedt kansen.

Tweede partij van de dag was tegen VAS A2 uit Amsterdam. Jammer dat zo'n vereniging maar met slechts 3 spelers kwam opdagen, zeker als je meer dan 2 uur in de auto hebt gezeten vanuit Axel. Bas was de pechvogel en had geen tegenstander. Wel dus een 1-0 voorsprong. Ian had een veel taaiere tegenstander in deze ronde, maar hij wist ook wel hoe hier mee op moest gaan. Prachtig om te zien, hoe hij ons op 2-0 zette. Lotte had een heel jonge, talentvolle tegenstander, maar met wat trucjes in de stelling wist ze hier wel raad mee. Eerst werd er een pionnetje gewonnen, toen een stuk en nadat er nog een paardvork op koning en toren volgde was de 3-0 een feit. De winst was dus binnen, het werd zelfs nog 4-0, want ook Mathijs won. Lang stond Mathijs goed, hij had twee paarden voor een toren, maar paarden kunnen galopperen en één van die paarden vergaloppeerde zich. Het werd dus vechten voor remise, maar de tijdnood was deze keer Mathijs goed gezind. Zat het in de eerste partij tegen in de tijdnood, nu kreeg hij dankzij de tijdnood zelf het punt en de einduitslag was dus 4-0 voor Landau Axel A1.

Volgende week tijdens de massakamp in Roosendaal volgt de finale tegen De Pion, die twee keer gewonnen hebben, dus zullen we moeten winnen om ons rechtstreeks te plaatsen.

Hierna nog even bij de plaatselijke frituur binnengestapt, waar deze keer (zie gisteravond) Luc, de teamcaptain Wim te  snel af was. Bedankt allen, het was weer een toffe dag!