April 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Voor maar liefst vier teams stonden uitwedstrijden op het programma naar de overkant. Al het vervoer heen verliep vlekkeloos, iedereen was op tijd, op zich voor iedereen al een compliment waard!

Landau Axel C2 was al om 17:30 uur vertrokken met Jelte Lindeboom als chauffeur/begeleider, richting Scherpenisse. Tegen het sterke team van Denk en Zet, dat eerder met 4-0 van Goes had gewonnen, waren we dus gewaarschuwd. De jongens hebben goed gestreden en wisten twee remises uit het vuur te slepen. Helaas verloren Daniel en Sylvano, maar ze konden al meer tegenstand bieden als de vorige wedstrijd. Job haalde weer knap een remise op het eerste bord en Sander, die voor het eerst inviel kreeg een ongelijk lopereindspel, wat remise werd. Zo werd met 3-1 verloren, maar met opgeheven hoofd kon de terugreis beginnnen. Jeugdcoordinator Wim was ondertussen met Landau Axel D1 in Scherpenisse gearriveerd, nadat hij eerder onderweg met Luc de grote wisseltruc had uitgevoerd. Twee spelers dienden van auto te wisselen en deze truc moest op de terugreis nog een keer worden toegepast. Landau Axel D1 liet er geen gras over groeien en liet duidelijk zien, dat ze naar het NK in Amersfoort willen. Tweemaal 4-0 werd er door Rupert, Matthias, Iris en Niels gewonnen en Wim heeft prachtige offers gezien, die naar zijn mening ook allemaal terecht waren. Door deze overwinningen is Landau Axel D1 in ieder geval tweede en kan het ticket Amersfoort geboekt worden.

Landau Axel C1 met Tibo, Bas de Feijter (we hebben twee bassen op de club), Lydia en Danilo lieten ook hun bedoelingen zien aan Goes en aan begeleider NIckĀ en er werd met 4-0 gewonnen. Ik hoop later nog een wedstrijdverslag te kunnen toevoegen, want ik was er zelf niet aanwezig.

Tot slot, maar absoluut belangrijk een zeer mooie prestatie van onze allerjongsten: Het E-team, met vanavond Annelies, Elisabeth, Fardin, en Martijn zijn KAMPIOEN van Zeeland geworden, door van Goes te winnen met 4-0 en 3,5-0,5. Eerder in Axel had het E-team al tweemaal gewonnen van Goes. Luc zei me, dat hij een mooi team had gezien voor het Nederlands Kampoenschap in Barneveld. Oftewel op 12 mei gaan we met ons E-team op pad naar dit NK.

Al met al een mooie avond met goede perspectieven voor C1 en D1 op het kampioenschap van Zeeland, een leerzame avond voor C2 en als klapper natuurlijk onze jongste Kampioenen!