Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Zaterdag 27 oktober 2012 reizen we met drie teams per trein naar Den Haag, ons reisdoel het Huttontoernooi. C-team met Bas, Lydia, Niels, Job, D-team met Bas v. D., Iris, Rafael, Timo, E-team met Fardin, Mirac, Martijn, Thimo, Kayyum. Vandaag speelden we namens de ZSB tegen overige provincies.

Veel Landau spelers dit jaar, Emely moest helaas wegens familie omstandigheden verstek laten gaan en Elisa was geveld door de griep wat we uiteraard spijtig vonden. Het B-team kon helaas niet afreizen daar we maar twee spelers hadden en het team niet compleet kregen.

Vanuit Axel en Terneuzen vertrokken we vroeg met auto’s naar Goes waar we op het station Timo (als enige niet Landau speler) samen met vader Ronald ontmoeten. De treinreis verliep niet vlekkeloos, een treinvertraging van 40 minuten zorgde ervoor dat het erg krap werd om op tijd te komen. De sfeer was er gelukkig niet minder om, Thimo die voor de 1e keer aan een toernooi mee deed vond het best een beetje spannend. Maar dat geld voor meer jonge spelers, een spelletje in de trein met twee van zijn teamgenoten zorgde voor gezelligheid en de nodige afleiding. Mirac en Kayyum waren met moeder Figi per auto naar Den Haag gereden en ruim op tijd aanwezig. Zij konden ons aanmelden en doorgeven dat Zeeland iets verlaat zou zijn. Net voor de opening waren we ter plaatse, tijd om te relaxen en onze omgeving te verkennen was er niet dus meteen achter het schaakbord plaats nemen.

Het werd een dag met weinig winst en meer verliespartijen maar ja het niveau is op het Huttontoernooi altijd heel hoog weten we van eerdere deelname. We zijn hier vooral om Zeeland te vertegenwoordigen, en er een gezellige dag van te maken. Trots waren we op onze ervaren toernooispelers die zeer zelfstandig hun weg tijdens het toernooi zochten, hun uiterste best deden tijdens de partijen en assisteerden om de jongsten wat bij te leren. Dank jongens en meisjes, hierdoor konden we de jonge spelers en nieuwelingen wat extra aandacht schenken.

Het was weer een leerzame en gezellige dag, emotie en spanning werden tijdens dit toernooi getrotseerd en dat is weer een stapje vooruit. De winst zat hem vandaag niet in de eindstand maar zeker in het groepsgevoel en sfeer. Thimo die zijn 1e toernooi speelde stelde ik de vraag wat hij van deze dag geleerd had: “Dat je niet altijd wint op een toernooi” en “Wim heeft me iets verteld over hoe ik een opening kan spelen”. Daar zijn we uiteraard blij mee, positief op deze dag terug kijken, dat is leren en dat is schaken blijven leren en steeds een beetje beter worden!!!

De treinreis hoe vermoeiend ook zorgt altijd voor meerwaarde. Leuk detail van onze terugreis naar Zeeland is dat Fardin van de conducteur om mocht roepen aan alle passagiers, “station Dordrecht overstappen”. Of dit van invloed zal zijn op zijn latere carrière keuze valt nog te bezien want Fardin wil schaakmeester worden.

Bedankt Nick en Wim voor de begeleiding van onze spelers.
Kijk voor foto’s , uitslagen en verslag op: http://www.huttontoernooi.nl/