April 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Alweer de derde speeldag op het NK voor jeugdteams te Amersfoort. Om 7:15 uur vertrek vanuit Axel met Paul, Jacqueline, Niels, Iris, Bas en Wim. Onze Vlaamse vrienden Tibo, Quinten, Lowie en Rupert reden met Nico Maes mee en sommigen zijn zelfs nog eerder vertrokken. Nick, Miranda en Lydia gingen Matthias van zijn vakantie-adres halen in Ellemeet (Zeeland), want het was weer een belangrijke dag vandaag. Mooie tussenstanden na de tweede speeldag, hopelijk kon dit geëvenaard worden of misschien wel verbeterd. Iedereen was ruim op tijd aanwezig en zo konden we starten aan de eerste ronde. Althans, dat dachten we allemaal, maar Quinten had geen tegenstander.

Verschrikkelijk balen dus, als je al zo vroeg van huis bent gekomen om dan vervolgens tot 14:30 uur te moeten wachten voor je kunt spelen. Er was één voordeel, C1 stond wel met 1-0 voor, maar het ging erg snel in die eerste ronde, want Tibo had een fout gemaakt in zijn opening en de tegenstander Promotie uit Zoetermeer had alweer gelijk gemaakt. Bas en Lowie stonden ondertussen goede stellingen en aangezien Bas ging winnen, kon Lowie remise nemen en zo was de eerste horde voor C1 genomen (2,5-1,5).

Ook onze D1-spelers vlogen erin en eer de rook was opgetrokken, had Matthias al gewonnen. De Zeeuwse lucht had hem goed gedaan ;-) Zijn tegenstander van Spijkenisse kreeg geen kans. Bij Niels ging het na een goede opening helemaal mis in het middenspel. Een verkeerd plan gaf zijn tegenstander de kans om de hele koningsverdediging open te rijten en Niels moest opgeven. Rupert had ondertussen op bord 1 een foutloze partij afgeleverd, pionnetje gegeven, die hij later kon terugnemen, maar dit niet deed. Gevolg de stukken van zijn tegenstander konden niets meer en Rupert maakt bekwaam de partij af. Als laatste bezig was Iris, die in een trucje van de tegenstander trapte en daarna alles of niets ging spelen. Het werd alles, want haar tegenstander raakte de pad kwijt en ging zelfs mat, waardoor D1 met 3-1 won.

In de tweede wedstrijd van D1 moest worden aangetreden tegen ESV Eindhoven. Matthias gaf weer de toon en won zeer knap, maar bij broer en zus Schelleman liep het niet lekker en beiden moesten de koning omleggen. Rupert moest gaan forceren tegen de sterke kopman van ESV en dat liep fout af. Geeft niets Rupert, dat is teamwork!

Ondertussen was C1 begonnen aan de tweede wedstrijd van de dag tegen koploper Santpoort, die nog maar één verliespunt hadden. Een spannende wedstrijd dus en tevens ook een zeer belangrijke. Bij winst zou C1 dit team passeren. Tibo speelde weer een hele scherpe opening en even waren we bang, dat het weer slecht zou aflopen, maar langzaam verbeterde zijn stelling en kon hij remise maken. Bas had ondertussen winnend voordeel bereikt en Lowie en Quinten stonden zodanig dat ze niet bang moesten zijn om te verliezen. Lowie pakte remise met een pion meer en Bas had het keurig afgemaakt, waardoor er 2-1 in ons voordeel op het uitslagenbord stond. Quinten, die eindelijk mocht spelen, ging dan ook voor de volle winst, want verlies was bijna niet meer mogelijk. Hij maakte het keurig af en bezorgde zo C1 de koppositie. Toen later bleek dat Nuvema verloren had, betekende dit, dat C1 alleen koploper is met nog één speeldag te gaan. Een prachtige prestatie voor onze club, waar we met zijn allen trots op mogen zijn. Op 8 december is de laatste speeldag en hopelijk eindigt het Nederlands Kampioenschap in schoonheid.

In de derde ronde speelde D1 tegen Chesscool. Vooraf was er contact geweest met Luc door sommige spelers, want Luc kon er helaas niet bij zijn. Zijn Dreamteam deed hun uiterste best, maar moesten in de laatste wedstrijd genoegen nemen met een 2-2. Rupert won eenvoudig na een goede opening. Niels won na eerste een stuk achter te hebben gestaan, maar zijn koningsaanval was fataal. Zijn stukken stonden beter, dan die van zijn tegenstander. Matthias die de eerste twee partijen had gewonnen, verloor nu, na een mindere zet. Iris wisselde goed met minder goede af en de vermoeidheid gaf de doorslag. Met een stuk meer kon ze een toren winnen, maar helaas zag ze dit niet. Hierdoor kon Chesscool nog gelijkmaken. Met 7 matchpunten na 6 ronden, staat D1 op de negende plaats. Ook voor D1 is 8 december de laatste ronde. 

We hebben deze dag ook nog bezoek gekregen van ons plaatselijk lid Rudy de Hulster, die goedkeurend rondliep en ook als één van de laatsten het pand verliet.