Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!


 

Zaterdag 9 februari namen Martijn, Laurens, Lucas en Parisa deel aan het Zeeuws Kampioenschap voor E-teams in het clubgebouw van schaakclub Souburg. Parisa redde het team door haar deelname op het laatste moment daar Mirac en Kayyum afgezegd hadden. De spelers met coach Wim namen nog even alles door voor ze de strijd aangingen. Enthousiast namen ze plaats achter het schaakbord voor de 1e ronde die met 3 winstpartijen veel beloofde voor deze dag.
De tegenstand met twee teams van Souburg en één van Goes lieten zien dat ook daar actief met de jeugd gewerkt wordt. Het beloofde dus een spannende middag te worden. Tussen de partijen door was er leuk contact met de Zeeuwse spelers die elkaar tijdens het Landau toernooi en PKJ recent ook al tegen kwamen. Ja, dan begin je elkaar al aardig te kennen en het uitwisselen van Nintendo info hoort daar in deze tijd ook bij.
Tussendoor even naar buiten om een luchtje te scheppen en daarna weer op scherp de volgende partij in. Van alles kwam er voorbij op de borden, goede zetten, zetten die eigenlijk helemaal niet kunnen wanneer je even niet in de gaten hebt dat je schaak staat of per abuis met het stuk van de tegenstander speelt. Is het nu pat of niet, zo in je partij opgaan en niet zien dat de vlag van de tegenstander gevallen is en dan helaas verliezen. Dat is allemaal leerstof en daar doen we het ook voor om van te leren. Maar ook zagen we hele goede zetten, opperste concentratie, een prachtige mat, en het goed gebruiken van de speeltijd. Maar bovenal veel plezier en echte teamspirit!!!
 
De laatste ronde was dan ook super spannend want met 3,5 punten zou Landau nog kampioen kunnen worden. Helaas zat het er niet in en dan wordt het ook wel erg spannend allemaal. Maar we zijn super trots op ons viertal, zo veel moed om mee te doen en allemaal heel goed hun best gedaan. Een 2e plaats daar zijn we blij mee, Laurens, Lucas, Parisa, Martijn een dikke pluim voor jullie allemaal!!!
Wij feliciteren Zeeuwse Kampioenen Zofyra, Laura, Vincent, Jason met de 1e plaats en wensen hen veel succes in Naaldwijk op het NK.