Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Landau Axel 1 heeft goede zaken gedaan door in Goes te winnen met 6-2. Zonder in de problemen te komen, wist het team dit te verwezenlijken. Randy van Houtte, die een ijzersterk debuutseizoen kent won voor de vierde keer op rij. Hij was duidelijk te sterk voor zijn tegenstander. Teamcaptain Wim Sinke, die vanwege hoge nood zelf moest meespelen, kon daarop in een wellicht iets betere stelling voor remise gaan. Dit werd aanvaard door zijn tegenstander. Bij Wim Versporten was het vuur op het bord. Toen de rookpluimen waren opgetrokken, pakte hij een knappe remise.

Stefaan Deman, waar een teamcaptain erg blij mee is, als hij kan spelen als de nood hoog is, speelde een mooie partij en gaf zijn tegenstander geen kans. Toen vervolgens Arjo Arendse een loper cadeau kreeg van zijn tegenstander was de overwinning bijna binnen. Ook Arjo moest invallen. Als vereniging mogen we blij zijn met zo’n brede basis, want ook Nick Dubbeldam en Quinten Ramacker vielen nog in bij het eerste team. Totaal dus 5 invallers. Quinten pakte de ploegwinst met een remise met de zwarte stukken. Zelf was hij niet helemaal content, dat siert hem. Als ploegcaptain was ik uiteraard blij met de teamwinst en met zijn resultaat als debutant in team 1.

Gertjan Verhaeren speelde op bord 1 tegen Joey Grochal en heeft niet al te veel problemen gekend en eindigde dus in remise. Een mooi resultaat voor hem persoonlijk en goed voor het team. Tenslotte was Nick Dubbeldam nog bezig. Nick houdt van lange partijen en dat bleek ook vandaag weer. Het was eerst gewonnen, toen weer remise en uiteindelijk toch weer gewonnen.

Weer een moeilijke ronde doorstaan en op weg naar veiligheid, terwijl er naar boven toe ook nog alles mogelijk is. Drie punten voorsprong op de nummer 9 en slechts twee punten achterstand op de nummer 1.