Juni 2024
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Naaldwijk IMG 9461Hoewel het Landau E-team zich niet plaatste voor het NK dit jaar maar Souburg deze plaats verdiende kwam er op het laatste moment nog een vrij ticket naar Landau.

Kort dag om een team bij elkaar te zoeken werd op de club aan aanwezige E-spelers gevraagd of ze deze uitdaging aan durfden. Gelukkig zagen Martijn, Laurens, Mattéo en Maarten dit wel zitten. Inschrijven dus en deze mooie kans benutten om weer veel te kunnen leren.

Op zaterdagochtend 25 mei 2013 liepen de wekkers in de vier gezinnen en bij teamleider Wim al vroeg af. De ouders van Maarten gingen samen met broer Jasper gezellig mee om Maarten te supporteren. Zusje Amber mocht een dagje naar opa en oma. Wim, Jacqueline, Karin reisden samen met spelers Martijn, Laurens en Mattéo. De rit verliep vlot en de spelers waren erg rustig (beetje nerveus misschien).

Ruim op tijd arriveerden we zodat een mooi plekje gekozen kon worden om de dag door te brengen. De familie Groenewoud arriveerden niet veel later.

Naaldwijk IMG 9465Wim ging op pad met het team om de boel te verkennen, aanmelden, speelzaal, toiletten. Alle teams mochten met team leider op de foto en daar hadden de jongens wel zin in. Vrolijk kletsend lieten ze het allemaal op zich afkomen. Wim nam de tijd om nog wat puntjes door te nemen, er werd aandachtig geluisterd.

Nu was het zover, alle 40 teams zochten hun plaats en de officiële opening kon beginnen. De zenuwen begonnen nu wel een beetje op te spelen en eenmaal van start was dat in het tempo van spelen goed te zien. Martijn bleef het langste achter zijn bord zitten maar hij heeft dan ook al heel wat toernooien gespeeld en weet inmiddels zijn tijd goed te gebruiken. Een mooi leermoment om aan te geven hoe lang 15 minuten per persoon wel niet is en als je die tijd toch krijgt kun je het best rustig aan doen en wat langer na denken. Martijn won zijn partij, voor Laurens, Mattéo en Maarten nog geen punten.

De 2e ronde ging het al iets rustiger en dat bleek resultaat te hebben. Martijn, Laurens en Mattéo wonnen hun partij en Maarten kwam tot remise. Een winst voor Maarten zat er zeker in maar iets wat je nog niet geleerd hebt kun je ook nog niet toe passen. Martijn geeft les hoe mat te zetten met koning en toren, iedereen luistert en kijkt aandachtig mee en Maarten mag het zelf nu ook proberen. Dat is waarom we hier zijn, nieuwe dingen leren.

Naaldwijk IMG 9489De volgende twee rondes waren alleen maar verlies partijen maar daar kijken wij anders tegenaan. Mooie zetten, kansen, goed gespeeld enz. leren, leren, leren. Een volgende partij of toernooi komt dat allemaal van pas en wellicht denk je dan 'o, ja dat ging toen fout en nu weet ik hoe het moet'.

Laurens vond het even moeilijk om zo veel te verliezen, maar dat relativeren we snel want we zitten hier bij de beste teams van Nederland en dan zijn ze dus allemaal goed. En iedereen wil natuurlijk winnen en doet zijn best. Wij begeleiders waren dan ook super blij dat Laurens daarna zijn partij won en de zon weer ging schijnen op zijn gezicht. Dat is nog eens doorzetten, niet bij de pakken neer gaan zitten maar er weer vol voor gaan!!! Knap hoor Laurens.

Na zeven partijen gespeeld te hebben zit het er op, vermoeiend dat wel maar de sfeer is perfect. Jasper heeft tussendoor Naaldwijk verkend met zijn ouders en genoten van de sfeer op zo'n kampioenschap. Tussendoor met Wim geschaakt en dus ook weer een hoop geleerd. Hoewel we niet in de prijzen vallen zijn onze spelers van de partij bij de prijsuitreiking en vol bewondering bekijken ze de enorme wisseltrofee waar ze stoer als team bij gaan zitten.

Met een gegraveerd glas als aandenken laten we Naaldwijk achter ons en kijken terug op een gezellige leerzame dag. De reis terug komt de ontlading dolle pret op de achterbank. Wij bedanken ouders voor het vertrouwen, support en medewerking en de spelers voor hun inzet. Meedoen is een prestatie, met verlies om kunnen gaan knap en plezier hebben met elkaar het mooiste wat er is.

Op http://www.westlandseschaakcombinatie.nl vind je (bij nieuws) de uitslagen en een verslag van de dag. Hieronder nog een samenvatting van de wedstrijden:

Chesscool - Landau 3.0 - 1.0
Landau - Zukertort Amstelv. 2 3.5 - 0.5
De Schaakmaat 2 - Landau 4.0 - 0.0
Promotie - Landau 4.0 - 0.0
Landau - Santpoort 1.0 - 3.0
Landau - Arnhemsche SV 2.0 - 2.0
Zukertort Amstelv. 1 - Landau 3.0 - 1.0