Juni 2024
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Landau C1 klaar voor de strijdZaterdagmorgen vroeg was Luc al om 6:15 uur gaan rijden om de eerste jeugd te gaan ophalen in Vlaanderen, Paul en Wim waren beiden met een auto om 7:15 uur vertrokken om iedereen uit Zeeland op te halen. Uiteindelijk arriveerden we na een regenrit ongeveer gelijktijdig, keurig op tijd, in Den Bosch. Nu we ons voor het vierde jaar achter elkaar hebben geplaatst, was het deze keer niet meer in Amersfoort. Een nieuwe locatie en we mogen wel zeggen een prachtige plaats om te strijden om de Nederlandse titels voor jeugdteams. Weer een mooie uitdaging voor de Landau/Drie Torens combinatie.

Dit jaar hebben we ons weten te plaatsen met drie teams, C1, C2 en D1. Bas (F), Lowie, Rupert en Lydia spelen in het eerste team en begonnen met drie remise en een overwinning van Rupert goed aan het toernooi, door dus te winnen van Hardenberg C1.

Landau Axel C2, bestaande uit Bas (D), Niels, gastspeelster Eliza (van Goes) en Mike verloren van een sterk team, namelijk VAS Amsterdam C1. Geen schande dus. Mike wist zelfs een remise te scoren op het vierde bord.

Ons D1 team had vandaag 5 spelers, namelijk Iris, Kamiel, Annelies, Griffin en Fardin. In de eerste ronde werd flink huisgehouden en er werd met 4-0 gewonnen van Chesscool D2.

In de tweede ronde van de dag trof C1 een sterke tegenstander namelijk Moira Domtoren uit Utrecht. We begonnen goed met een snelle overwinning van Lydia. Op dat moment zag alles er goed uit, maar de wedstrijd kantelde, nadat Lowie iets over het hoofd zag, nadat hij een kwaliteit had gewonnen. Toen ook bij Bas het fout ging, moest Rupert met een pion minder proberen om er nog een matchpunt uit te slepen, dat lukte hem met een prachtige matdreiging, die zijn tegenstander alleen maar kon tegengaan door een toren te geven. Eindstand 2-2. Met drie matchpunten staat Landau Axel C1 mooi in de subtop.

Overzicht van de speelzaal (Landau C1 links achteraan)Landau Axel C2 trof in de tweede ronde Het Kasteel uit Wijchen en ze vochten zich naar de overwinning. Nadat Niels ons team op voorsprong had gezet, pakte Eliza remise. Bij Mike ging het aanvankelijk niet goed, Hij liet een loper insluiten en verloor hem dan ook, maar zijn tegenstander liet een dubbele h-pion toe, die hij niet meer kon tegenhouden om te promoveren. Met een dame tegen een paard meer maakte Mike het vervolgens af en was de winst van ons team binnen. Bas op het eerste bord had lang gestreden na een foutje te hebben gemaakt, maar kon nu zijn partij opgeven, want de belangrijke teamwinst was binnen. Bas had sterke tegenstanders vandaag, dus het is absoluut niet erg om te verliezen, het is alleen maar erg leerzaam.

Na de maximale overwinning in de eerste ronde stond ons team in de tweede ronde een sterke tegenstander te wachten, waar vorige jaren van werd verloren. Nu wist het team te winnen met 2,5-1,5. Alleen Iris op het eerste bord verloor, maar door mooie Vlaamse overwinningen van Kamiel en Annelies en een remise van Fardin was de winst een feit. In de tussenstand een tweede plaats!

Iris tegen Kevin NguyenAangezien de D’s een ander tempo spelen als de C’s moeten zij ook een derde ronde spelen. In deze ronde trof ons team één van de top teams, namelijk Klim-Op D1 uit Capelle a/d IJssel met op het eerste bord een speler van 1870 ELO. Klim-Op D1 is een mooie, goed georganiseerde vereniging met uitstekende begeleiding. Dit team was duidelijk te sterk voor ons team, maar alle wedstrijden zijn leerzaam en hebben ook zijn positieve kanten. Iris wist tegen eerstebordspeler Kevin Nguyen het voor elkaar te krijgen, dat er enkel nog twee koningen op het bord stonden, oftewel een zeer knappe remise. Ze heeft volgens ons zelfs winstkansen gehad, maar dat moeten we nog eens goed nakijken.

Na afloop zijn we met zijn allen een frietje gaan eten, vlakbij de locatie en toen reden de drie auto’s ieder weer allemaal hun eigen route naar huis. Het was een lange dag 15 à 16 uur lang, maar we hebben het er allemaal weer voor over gehad. De kop is er weer af, volgende wedstrijddag wederom in Den Bosch is op 5 oktober en dan gaan we weer die kant op.

 

De uitslagen op een rijtje:

Landau C1

  • Hardenberg C1 - Landau C1 1½-2½
  • Landau C1 - Moira Domtoren C1 2-2

Landau C2

  • Landau C2 - VAS C1 ½-3½
  • Het Kasteel C1 - Landau C2 1½-2½

Landau D1

  • Chesscool D2 - Landau D1 0-4
  • Landau D1 - ESV D1 2½-1½
  • Klim-Op D1 - Landau D1 3½-½

Foto's met dank aan HMC Den Bosch