18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

20140226-Axel-1e Warande 1 met Jasper en KoenWoensdagmiddag 26 februari 2014 namen jeugdleden van Landau met hun school deel aan het basisschool kampioenschap schaken. In Axel organiseerde Landau onder leiding van Corrie het kampioenschap in de Marijkeschool. Er namen 9 teams deel van scholen uit Axel en Hulst.

De 1e plaats werd in de wacht gesleept door team Warande 1 met 10 match punten. Het team bestond uit Jasper Groenewoud en Koen Verpoorte (Landau leden) en Erik Bakker en Dante Maas: hun teamleider en tevens schaakleraar op school is Nick Dubbeldam.

20140226-Axel-Leonardo Reynaert Hulst 3e met TimoDe Antonius school uit Axel behaalde een 2e plaats met 9 match punten en Leonardo Reynaert uit Hulst behaalde met 7 match punten een 3e plaats. Team Leonardo Reynaert had op bord 1 Thimo Hoogstraate die al zijn partijen wist te winnen - Nick Dubbeldam geeft schaak les op Leonardo Hulst dus was ook hier teamleider.

Verder speelden van Landau mee met de Warande Maarten Groenewoud en Stijn Verpoorte, voor de Anthonius Stijn de Rijk, en voor de Marijkeschool waren dat Laurens Dieleman, Dion van Driel, Jamie de Vos, Lucas Dekker, Chanel van Camp en Parisa Hematyar.

Corrie vertelt inhoudelijk iets over de middag:

In de eerste ronde was er nog niet zoveel nieuws te melden. Alle eerste teams wonnen hun wedstrijd met 3-1 of 4-0. In de tweede ronde speelde Antonius 1 gelijk tegen Reynaert en was er winst voor Warande 1en Marijke 1. In de derde ronde wint Warande 1 van Reynaert met 3-1 en wint Antonius 1 van Marijke 1. In de vierde ronde winnen Antonius 1, Warande 1 en Reynaert. Marijke valt definitief af voor de bovenste plaatsen. In de 5e ronde komen er geen verrassende uitslagen meer voor.

De bekers gaan deze middag naar Kampioen Warande 1 met 10 wedstrijdpunten en 18 bordpunten. De tweede prijs is voor Antonius 1 (9 - 15,5) en de derde beker is voor de Reynaert uit Hulst (7 – 13).

Niet alleen van clubspelers van Landau, maar ook van spelers die niet op onze schaakclub zitten heb ik vele goede zetten gezien. Het was een gezellige en sportieve middag en we danken de Marijkeschool dat ze ook dit jaar de school weer beschikbaar hebben gesteld voor het kampioenschap.

Corrie.

In Terneuzen wist Leonardo De Meerpaal Terneuzen zijn titel van vorig jaar helaas niet te behouden, 20140226-Terneuzen-2e Leonardo De Meerpaal met Fardin Martijn Anna LucaDe Oude Vaart uit Terneuzen sleepte de 1e prijs in de wacht met 11 match punten. Een 2e plaats voor Leonardo De Meerpaal 1 met 10 match punten het team met Fardin Hematyar, Martijn Schelleman (die al zijn partijen wist te winnen), Anna Vervaeck, Luca Dhanis bestond volledig uit Landau jeugdleden, onder begeleiding van schaakleraar Manuel Colsen van H.W.P. Sas van Gent. Manuel wist maar liefst 4 teams op de been te krijgen waarvan Landau jeugdlid Mattéo Schaetzel in team Leonardo De Meerpaal 2 op bord 1 zijn uiterste best deed.

Uit Axel plaatsen team Warande 1, Anthonius 1 en uit Terneuzen team De Oude Vaart, Leonardo De Meerpaal en De Parel 1 zich voor het Zeeuws Kampioenschap dat plaats zal vinden op 15 maart 2014 in Terneuzen.

Wij wensen Jasper, Koen, Fardin, Martijn, Anna en Luca daar veel succes!!!