Augustus 2022
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Weer een spannend dagje Den Bosch. Landau Axel A1 was de trotse koploper met vier overwinningen uit vier wedstrijden en stond twee matchpunten voor. Vandaag stonden echt de zware klappers op het programma en dat zonder Ulvi. Er is gestreden tot het bittere eind en de eerste wedstrijd eindigde zo waar knap in 2-2 tegen thuisploeg HMC Calder. Op alle borden waren we dik in de minderheid qua ELO rating, maar ELO zegt niet alles, als dit gecombineerd wordt door echte wilskracht.

20141108-DenBosch-A1De punten kwamen van debutant Kedem Gutkind (tegen 2100+) en ook Lydia Dubbeldam scoorde knap een punt tegen een 1900+. Tibo Maes (tegen 2300) had een goede stelling, maar pakte mis. In de analyse waren er duidelijk betere voortzettingen, maar helaas had hij daar niet voor gekozen. Bas de Feijter, lang in een gelijke stelling zat in hevige tijdnood en miste daardoor de remise-variant. Een meer dan verdiende 2-2 als eindstand.

In de middagpartij was de tegenstand voor A1 nog steviger. Tegen STB speelde Tibo tegen Stefan Beukema, (2300+) die al twee IM normen heeft gehaald. Maar Tibo, op zijn sterkst tegen zulke tegenstanders liet zijn tanden zien, won in het eindspel een pionnetje en pakte er nog één, echter zijn tegenstander had nog een tegenkans op remise en pakte die. Toch een zeer knappe remise van Tibo, nota bena met zwart. Bij Lydia ging het helaas mis in deze ronde. Ze dacht een pionnetje te pakken, maar door een penning kostte dat een stuk. Kedem en Bas (beiden tegen 2200+)moesten alles op alles zetten om toch nog een matchpunt te halen. Beiden forceerden en helaas voor beiden een verliespartij.

Tussenstand met nog één wedstrijddag (twee partijen) te gaan: STB, HMC Calder en Landau Axel samen met 9 matchpunten op kop. We hebben wel iets minder bordpunten.

20141109-DenBosch-C1Landau Axel C1 stond na vier wedstrijden op de tweede plaats en trof koploper Klim-Op. Een zeer goede ploeg, die nog alles had gewonnen. Het werd ook een echte topper, waarbij Niels Schelleman maar weer eens liet zien, dat hij op zijn sterkst is, als hij in een team speelt. Hij zette C1 op 1-0. Xander Pauwels trof de kopman van de Klim-Op, hij won een kwaliteit, maar zijn koning werd een prooi voor zijn tegenstander en hij moest dus opgeven. Iris Schelleman vocht voor remise en wist de extra randpion van haar tegenstander tegen te houden en te veroveren, waardoor het potremise was. Bas van Doren leverde met zwart een prachtig resultaat te halen door zijn sympathieke tegenstander een kwaliteitsoffer aan te bieden, wat resulteerde in eeuwig schaak. Hierdoor eindigde de topper in 2-2. We hadden moeten winnen om de kans in eigen hand te houden op de titel, maar dat lukte net niet. We blijven in de achtervolging en dat bleek in de tweede wedstrijd vandaag.

Tegen Assen liet C1 zich zien van haar beste kant. Niels gaf wederom het voorbeeld en bracht diverse penningen in de partij, die zijn tegenstander niet kon oplossen (1-0). Bas van Doren had ondertussen een pion gewonnen, maar zette zijn Dame op een verkeerd veld, waardoor zijn tegenstander de pion terug won. Bas rechtte zijn rug en won een stuk voor een pion en maakte het rustig af vervolgens (2-0). Xander pakte met remise de teamwinst binnen en dat gaf Iris de kans om rustig haar voordeel om te zetten in winst (3,5-0,5).

Tussenstand met nog één wedstrijddag (twee partijen) te gaan: De Klim-Op is koploper met 11 matchpunten en Landau op de tweede plaats met 9 matchpunten.

De D1 was vrij vandaag, maar spelen net als A1 en C1 op 29 november hun laatste wedstrijden deze competitie. Het belooft weer een spannend dagje te worden. Gaat het eindelijk lukken om een keer met een team op het podium te komen bij een Nederlands Kampioenschap? Over drie weken weten we het.