Juli 2020
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Landau Axel 2 heeft goede zaken gedaan in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Er werd gewonnen met minimaal verschil in de uitwedstrijd naar Zierikzee. Wim had  de dames Lydia en Iris vrijgegeven om mee te doen aan het meisjestoernooi in Kijkduin. Er waren tenslotte nog genoeg heren over om mee te doen. Zo kon Xander Pauwels zijn debuut maken en ook Bas de Feijter en Tibo Maes konden meedoen. Voor Tibo en Xander was het eerst al een behoorlijke reis naar Axel om vervolgens verder door te rijden naar Zierikzee. Jongens bedankt namens het team.

Zo starten we de wedstrijd met vijf jeugdspelers. Niels Schelleman was als eerste klaar. Hij kreeg een Koningsaanval tegen zich, zijn tegenstander offerde een stuk, maar Niels verkeek zich met Tf2, wat een stuk kostte (0-1). Bas van Doren hield keurig met zwart remise in een loper tegen paardeindspel. Hij moest van teamleider Wim nog even verder proberen, hij had namelijk licht voordeel,  het was tevens een goede les om zo’n eindspel te spelen en we stonden achter. Zijn tegenstander verdedigde het goed, waardoor remise een feit was (0,5-1,5). Janco Dees maakte netjes gelijk. In de eindstelling gaf zijn tegenstander zijn dame weg tegen een toren, maar als hij de beste zet had gespeeld, had Janco toch nog voordeel gehad, want hij ging een pion winnen (1,5-1,5). Op de eerste twee borden hadden we Bas de Feijter en Tibo Maes. Beiden kwamen met licht voordeel niet verder dan remise. Bij Tibo was het voordeel groter als bij Bas. Tibo zijn tegenstander aanvaarde dan ook graag het voorstel. Zowel Tibo als Bas hadden de twee sterkste tegenstanders van ZSC tegenover zich zitten (2,5-2,5).

Debutant Xander Pauwels stond lange tijd goed op het derde bord. Echter de tijd ging meespelen en in die tijdnood maakte hij een foutje en zijn tegenstander kon met de winst er vandoor gaan. Volgende keer beter Xander (2,5-3,5). Met deze achterstand moesten de laatste twee Landau-spelers flink aan de bak. Nu had Koen Dhuyvetter ondertussen op het achtste bord een gewonnen stelling en hij speelde dit bekwaam uit (3,5-3,5). Het kwam dus op Patrick Moens zijn partij aan op het vijfde bord. En deze keer waren de senioren in vorm, want Patrick kreeg een ongelijk lopereindspel met een pion meer op het bord en liet zien, dat dit niet altijd remise is. Zijn tegenstander zat opgesloten met zijn koning en loper en kwam in zetdwang. Zijn tegenstander gaf direct op. Er was nog enige consternatie, omdat zijn teamgenoten dachten, dat het remise was. De eindstelling was echter simpel gewonnen voor Patrick, want later bleek dat de computer +3,5 aangaf. Zo gingen we toch nog met winst naar Axel terug en sluiten we de eerste seizoenshelft f met 6 matchpunten uit 5 wedstrijden. Op 7 februari gaat de competitie verder.