Juni 2024
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

In Den Bosch en in Rotterdam streden de vier Landau jeugdteams weer voor de punten. Met 12 matchpunten uit 9 wedstrijden lieten ze zich weer van hun goede kant zien. Vooral A1 en D1 kenden een zeer goede dag.

Landau Axel A1 won tweemaal, eerst van het talententeam SBO en vervolgens van Sliedrecht. Bas de Feijter en Tamer Ismail wonnen in de eerste wedstrijd en Xander Pauwels speelde remise. Tibo Maes misrekende zich en verloor. In de tweede wedstrijd moest Tibo helaas op het eerste bord opnieuw opgeven, maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door zijn teamgenoten, die allemaal wonnen. Met deze twee overwinningen staan ze weer bij de top op de gedeelde tweede plaats achter koploper Santpoort, dat één matchpunt meer heeft. Tamer is topscoorder van de meesterklasse A.

Landau Axel A2 speelde in Rotterdam in de promotieklas met als doel om volgend seizoen ook naar de meesterklasse te gaan. Men moest in de ochtendwedstrijd tegen een versterkt ASV uit Arnhem en helaas ging deze wedstrijd verloren met 3-1. Bas van Doren won als enige. Lydia, Iris en Niels verloren. In de middagpartij werd simpel gewonnen met 3-1 van Charlois Europoort A2. Alleen Niels verloor helaas, maar daar waar hij de eerste wedstrijddag twee weken geleden streed om de beide matchpunten te pakken, had hij nu zijn teamgenoten.

Landau Axel C1 speelde de eerste ronde gelijk en verloor de tweede wedstrijd met minimaal verschil. Grote man vandaag was Xander Joosse van Souburg, hij won beide wedstrijden. Ook Annelies bleef ongeslagen en heeft nu 3,5 uit 4. Ze won een keer en speelde de tweede partij remise. Fardin verloor beide wedstrijden, maar had op bord 1 zeer sterke tegenstand. Hij bood echter zeer sterk tegenspel. Thimo Hoogstraate maakte zijn debuut en had de pech, dat hij tweemaal met zwart moest spelen.  Thimo liet zien, dat hij zijn tijd kan nemen en dat is de grootste winst voor hem. Met geduld gaat hij zeker nog wel iets scoren in Den Bosch, daar zijn we van overtuigd.

Landau Axel D1 kende een prima dag. De eerste wedstrijd werd ruim gewonnen met 3,5-0,5, de tweede eindigde gelijk en de derde werd weer gewonnen met 3-1. Marie Dgebuadze was na haar terugkomst van het Europees Kampioenschap waar ze 3 uit 9 scoorde in grootse vorm. Ze won alle drie haar partijen op het eerste bord en voerde haar team naar de achtste plaats in de tussenstand. Marie heeft nu 5 uit 6 en staat in de topscoorderslijst hoog. Ook Martijn scoorde 2,5 punt en is net als Marie nog steeds ongeslagen na 6 wedstrijden. Zofyra Joosse van Souburg, die de vorige wedstrijddag ontbrak, boekte netjes 2 uit 3 en ook Laura Tiggelman van Souburg zorgde voor een punt, zodat het team uitermate vrolijk later aan tafel zat bij de plaatselijke frituur, waar we zoals het ondertussen traditie is geworden, weer een zeer leuke dag afsloten. Wel erg jammer, dat A2 in Rotterdam moest spelen, maar hopelijk zorgen ze ervoor dat we volgend jaar weer allemaal samen kunnen spelen en eten. Op 14 november spelen we weer in Den Bosch. Ook A2 zal dan in Den Bosch spelen, maar D1 ontbreekt dan, die zijn vrij.