Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

De wedstrijd begon weinig hoopvol doordat Marie niet aanwezig was toen de klokken aan gingen. Na een telefoontje naar Jacqueline werd duidelijk dat ze de 1e partij niet zou kunnen spelen en de tweede partij was ook nog maar de vraag. Maar Laurens, Evalina en Narin leken extra hun best te doen, Laurens werd wel verrast in de opening maar vond de juiste oplossing en nam daarna ook nog een aangeboden stuk mee.

Deze bleef hij heel de partij voorstaan won daardoor knap van Sven de Putter. Ook Evalina kwam flink materiaal voor ( een dame + 4 pionnen tegen 2 paarden). Maar de paarden bleven maar springen en Evalina gebruikte te veel tijd mede door de algemene regel niet toe te passen als je voor staat. Ruilen! Zo verloor ze nog op tijd. Bij Narin ging het in het begin heel goed. Kwam een stuk voor te staan met ook nog een sterke aanval. Stan ruilde de dames om te ontsnappen aan mat. Dat was voor Narin het teken om bijna al zijn pionnen weg te geven. Iedereen begon te vrezen dat we toch nog gingen verliezen totdat hij opeens naar de klok wees. Stan zijn tijd was op. 2-2

Daarna gingen we wat drinken en begonnen we zonder Marie aan de 2e ronde. Laurens kwam al snel materiaal achter tegen Nina en ook Narin kwam een kwaliteit achter tegen Boaz. Bij Evalina ging het lange tijd gelijk op.
Na 5 minuten spelen kwam Marie binnen en begon zeer snel aan haar partij tegen Sven. Narin had hier blijkbaar op gewacht en snoepte heel het bord leeg om Boaz vervolgens mat te zetten! Laurens kon echter Nina niet stoppen, dus 1-1. Evalina gaf eerst een stuk weg en niet veel later een kwaliteit. Dus een toren achter. Marie stond toen wel al goed, maar haar grootste tegenstander was de tijd. Evalina speelde op een mooie dubbele aanval van paard op koning en dame en had succes! Zouden we dan toch onze eerste overwinning binnenhalen? Marie haalde het nu wel en zette Sven resoluut mat. 2-1 voor ons. Bij Evalina ging de dame weer verloren tegen loper en toren. Een spannend eindspel kwam er nu op het bord met beiden 4 pionnen en een toren. De ervaring van Stan gaf de doorslag zodat er weer 2-2 op het uitslagenformulier kwam te staan.

Na 2 nederlagen tegen Souburg, 2 gelijke spelen tegen Terneuzen weet ik zeker dat we volgende keer 2x gaan winnen!!