Februari 2024
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

De slotdag van het NK voor jeugdteams beloofde op voorhand al weer spannend te worden. Na vorig jaar met C1 de zilveren plaats gehaald te hebben, was het deze keer de beurt aan A1 om het podium te halen. Een prachtige, verdiende bronzen plaats! Een grote pluim aan alle spelers die hebben meegedaan, te weten topscoorder Bas de Feijter (7 uit 8), Ian Vandelacluze, Kedem Gutkind, Tamer Ismail, Tibo Maes,  Xander Pauwels, Iris Schelleman en Lydia Dubbeldam.

20151128 DenBosch 2391Op de slotdag stond het team samen met Utrecht en Santpoort op de gedeelde eerste plaats, maar hadden ze de minste bordpunten. De concurrentie voor het podium stond maar één matchpunt achter. Tweemaal winnen zou het podium opleveren. In de eerste wedstrijd dienden ze af te rekenen met Moira Domtoren A1. Een  team met Casper Schoppen op het eerste bord. Ian mocht tegen hem, kreeg een dubbelpion en dat bleek verliezend te zijn. Kedem op bord 2 won met een mooi offer op f7. Iris, die inviel op bord 4 kwam samen met haar tegenstander in tijdnood. Toen haar tegenstander met het verkeerde stuk een pion sloeg, sloeg Iris toe met een mooie penning, die haar de dame van de tegenstander opleverde. Iedere zet kreeg ze 10 seconden per zet erbij en ze bleef iedere zet koel en gaf mat. Bas had een klein voordeeltje en won een pion, maar moest wel zorgen dat zijn stukken goed kwamen te staan. Dit deed hij zonder problemen en won nog meer materiaal en haalde met winst de teamwinst binnen (3-1).

20151128 DenBosch 2442Deel één was gelukt en doordat Santpoort niet verder gekomen was dan 2-2 deden ze goede zaken. In de middagpartij kregen we Messemaker A1 als tegenstander. Ian won een pion, maar het was wel een dubbelpion. Zijn tegenstander Liam Vrolijk verbruikte veel tijd, maar bleef wel koel in het toreneindspel. Ian miste f6, wat remise had opgeleverd. Nu kwam zijn toren in de problemen en verloor. Kedem zat de hele partij in de verdediging. Lang leek het goed te gaan, maar hij heeft heel wat zetten in tijdnood moeten doen. Hij verloor een dameeindspel met een pion minder, toen hij een tweede pion ging verliezen (0-2). Iris had de gehele partij het initiatief, kreeg een gelijk paardeindspel op het bord, maar had de meeste activiteit. Ze kon de paarden afruilen en hield een gewonnen pionneneindspel over (1-2). Bas zat in een dameeindspel met een pion meer. Winst van hem, zou 2-2 betekenen en daarmee zou A1 op de derde plaats eindigen. Hij bleef koel, had de vrijpion en zijn tegenstander ging door zijn vlag. Vier spannende zaterdagen afgesloten met een prachtige derde plaats, 12 matchpunten gehaald van de 16 totaal, terwijl ze vooraf als zesde geplaatst waren.

20151128 DenBosch 2385C1, dat deze dag zonder Annelies speelde, maar met invalster Nina, die van Terneuzen mee mocht spelen. Nina eigenlijk nog D-speelster speelde op het vierde bord twee gewonnen partijen vandaag. In de eerste partij kreeg ze al snel een paar cadeautjes (een pion en een paard). Ze maakte het mooi af en ontweek nog een pat van haar tegenstander. In de tweede partij was ze als langste bezig van haar team en ook nu wist ze netjes te winnen. Fardin had zijn dag niet en moest tweemaal de eer aan de tegenstander laten. Jammer voor hem, want de vorige speeldagen ging het beter. Xander die zeker kansen had in de eerste partij, deed een verkeerde zet, waardoor hij een stuk achter kwam. Ook in de tweede partij kwam hij een stuk achter en verloor. Hij deed voor de eerste keer mee en deed dat verdienstelijk, hij zal ongetwijfeld veel geleerd hebben. Ook Thimo verloor beide wedstrijden en deed voor de eerste keer mee dit jaar, maar hij heeft weer veel geleerd. Het thema in de analyse was, activiteit pakken ipv verdedigen van een pion. C1 eindigde met 6 matchpunten op de 15de plaats.

20151128 DenBosch 2406D1, met Marie, Martijn, Zofyra en Laura wisten op de slotdag één wedstrijd te winnen en verloren er twee. Degene die ze wonnen, deden ze dan ook met 4-0. Iedereen kon dus een puntje bij hun eigen totaal bijschrijven. Martijn had een keer geen tegenstander, wat natuurlijk vervelend is, maar daarmee stond het team wel met 1-0 voor. In de andere wedstrijden was Marie subliem. Ze heeft een heel sterk toernooi gespeeld als eerstejaars D en scoorde op het eerste bord 7,5 uit 9 en daarmee waren er maar twee spelers in heel de competitie beter dan haar. Martijn zijn ongeslagen status ging helaas op de slotdag eraan, maar hij kan terugkijken op een mooi toernooi.  Voor Zofyra en Laura was dit het eerste jaar dat ze meespeelden. De Souburgse dames hadden het gezellig met de anderen van de groep en snoepten regelmatig een puntje mee. Het team eindigde keurig op de 12de plaats van in totaal 24 teams.

In Spijkenisse speelde A2 hun slotdag. Het team was al uitgeschakeld voor de promotieplaatsen, maar een mooie derde plaats zat er in. Doordat Iris doorschoof naar A1, deed Mathijs voor de eerste keer mee. Verder speelden Lydia, Niels en Bas (D) mee. Helaas verloor het team nipt, Bas wist te winnen en Niels speelde remise, maar Lydia en Mathijs verloren. Bij de nieuwe indeling volgde nog een domper, want het team was bye, waardoor ze wel met 4-0 wonnen. Ze waren dus helaas al vroeg klaar.

Rest mij nog iedereen te bedanken voor weer een spannend NK voor jeugdteams. In eerste instantie alle spelers en begeleiders van zowel Landau, De Drie Torens, Souburg, Denk en Zet en Terneuzen. Daarnaast de ouders en supporters. Zo was op de laatste dag traditioneel Rudy de Hulster weer uit Amersfoort gekomen om te kijken! Na een laatste maal Bonna Fritura keerden we na een lange dag weer naar huis.