Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

In het tweeluik met DZD hebben we de thuiswedstrijd met duidelijke cijfers gewonnen. In ieder geval de jeugd dan want die scoorden 4-0.

De score werd geopend door Niels. Hij had een sterk centrum. De lange rokade van zwart en een slechte afruil van het enige actieve stuk was voor Niels het sein voor een pionnenram op de damevleugel. De zwarte koning had geen verweer en nog voor 3 uur stond het 1-0. De tweede uitslag was die van Janco op bord 1 tegen Bliek. Zelf had ik het idee dat Janco niet goed uit de opening was gekomen en was dan ook verbaasd dat Janco het remisevoorstel kwam voorleggen. De overige borden gaven geen reden tot doorspelen 1,5- 0,5. Koen maakte er 2,5- 0,5 van. Hij had zeker al een betere stelling toen tegenstander Capello door zijn vlag ging. Bas was goed uit de opening gekomen maar een winstweg was niet direct voorhanden. Hij werd dan ook enorm geholpen door een incorrect stukoffer van tegenstander Krijnsen. Er kwam toch nog een hekel moment in de partij door een mogelijk tussenschaakje. Toen deze niet werd gevonden verscheen vrijwel direct de 3,5 – 0,5 op het bord. De volgende uitslag werd genoteerd aan het bord van Iris tegen Van de Borgt. De partij tussen 2 aanvallers pur sang moest wel een spektakelstuk opleveren. Een en ander werd door beide kanten niet teruggenomen om maar geen tijd te verliezen in de aanval. Die van Iris kwam eerst en een creatief dame offer van Peter miste zijn uitwerking volledig zodat Iris zich matchwinner mocht noemen. Nadat de match voorbij was bezorgde Clarisse DZD een eer-reddend punt. Hij bezorgde onze Vlaamse troef Wim Versporten een zeer onaangename middag. 4,5-1,5. Invaller Wim Sinke had een hele middag beter tot gewonnen gestaan maar tegenstander Koeman weigerde te capituleren en ontsnapte met een remise. 5-2. De score werd nog opgedreven door Lydia. Tegen de 40e zet leek haar stelling onhoudbaar door een te late opmars (f4) die enkele zetten daarvoor nog kansrijk zou zijn geweest maar nu alleen maar ellende veroorzaakte. Maar tegenstander Den Hollander onderschatte een tegenaanval waardoor hij een kwaliteit moest inleveren. Mede door de tussenstand zag hij van verder verzet af zodat de 6-2 eindstand op het bord verscheen.

Op 17 december volgt de uitwedstrijd tegen de nummer 2 Middelburg maar we zijn nu al “herfstkampioen” doordat we 3 matchpunten voorstaan.