Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Op de slotdag van de JeugdClubCompetitie meesterklasse voor D-teams heeft ons team de 5e plaats gehaald. Dat betekent dat er in Nederland slechts 4 betere teams zijn dan onze Quinten, Bas, Lydia en Danilo. Geen enkel ander Landau clubteam in de geschiedenis van de club heeft bij mijn weten zo''n prestatie geleverd.

Lees verder voor het verslag van Nick Dubbeldam

3e dag Amersfoort

Na de sneeuwperikelen in december kon de harde wind op de 5e februari geen spelbreker zijn. Op volle sterkte vertrokken we met meewind richting Amersfoort. De Klimop uit Capelle was de tegenstander. Danilo kreeg een sterk offer tegen en moest al snel met de koning richting het centrum. Het hielp Danilo enorm dat de tegenstander de aangevallen dame niet verzette en deze dus in de doos kon. De rest van de stukken volgde. 1-0. Lydia weigerde te rokeren en kreeg dan ook het deksel op de neus. 1-1. Dat we op 2-1 kwamen door Quinten was geen verrassing. Hij won al snel een stuk tegen een pion maar de tegenstander had wel wat compensatie. Secuur verdedigen was Quinten wel toevertrouwd en hij haalde zijn schaapjes op het droge. Ook Bas was in de verdediging gedrongen maar won wel toen de stelling open ging. 3-1 en een gedeelde 4e plaats in het klassement.


Klim-Op

S. Landau

1

3

1.

Wang Yang

Quinten Ramacker

0

1

2.

Lola den Dunnen

Bas de Feijter

0

1

3.

Kevin Nguyen

Lydia Dubbeldam

1

0

4.

Jildert Denneman

Danilo Bolleman

0

1

Ronde 8 tegen de Schaakmaat uit de schaakstad Apeldoorn. Al snel werd duidelijk op de eerste drie borden dat we ze de maat konden nemen. Alleen Danilo had de tegenstander wat materiaal toegestopt. Nu was het Quinten die de score opende. Hij verzuimde wel om nog sneller het punt binnen te halen maar de overwinning kwam nooit in het gevaar. Dat Danilo als tweede terugkwam was ook geen verrassing, wel dat hij voor de 2-0 zorgde. Lydia volgde vrijsnel door een overwinning op Dubbelman Emilie. Bas nam wat meer tijd om de overwinning binnen te halen maar deze was dan ook zeer gedegen 4-0. Een gedeelde derde plaats in het klassement.

De Schaakmaat

S. Landau

0-4

1.

Gerhard van der Knijff

Quinten Ramacker

0

1

2.

Casper Wouters

Bas de Feijter

0

1

3.

Emilie Dubbelman

Lydia Dubbeldam

0

1

4.

Stephan Wolvers

Danilo Bolleman

0

1

Als beloning mochten we in de laatste ronde aantreden tegen de kampioenen van Unitas (Groningen). Quinten maakte met zijn bekende truc in het Siciliaans een pion buit, waarmee hij het toreneindspel inging. Zou dit voldoende zijn voor de winst? Bas had een zeer prettige stelling en ook Lydia was goed uit de opening gekomen. Alleen Danilo had materiaal ingeleverd. Zou een stunt erin zitten zodat we echt op de derde plaats terecht zouden komen?

Na de nederlaag van Danilo laat Lydia een directe winst liggen en moest nu strijden voor remise. De pluspion van Quinten was niet voldoende maar wel een prima plusremise tegen het grote Nederlandse talent Jorden van Foreest. Bas verloor door een snelle koningsaanval. Maar door het doorvechten heeft Lydia toch nog remise gehaald. Maar het bleef onvoldoende. Een toch wel terechte 1-3 nederlaag. Dat neemt niet weg dat we zeer tevreden mogen zijn over onze ploeg. We duikelen slechts een plaatsje en Danilo mag de beker in ontvangst nemen voor een historische 5e plaats in het Nederlands Kampioenschap voor D-teams. Bravo!!!

Landau – Unitas 1-3

.

Quinten Ramacker

Jorden van Foreest

½

½

2.

Bas de Feijter

Lucas van Foreest

0

1

3.

Lydia Dubbeldam

Dennis van den Bergh

½

½

4.

Danilo Bolleman

Gerbert Leeftink

0

1

Het spreekt vanzelf dat de beker een plaats kreeg op de tafel in de pizzeria waar we de behaalde successen vierden.