Mei 2024
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

SponsorKliks, gratis sponsoren!

 

Op 6 november vertrok de jeugdploeg alweer in alle vroegte richting Amersfoort.

Ze kwamen thuis met twee gelijke spelen en een overwinning. En er zat nog meer in eigenlijk...

 

De eerste wedstrijd van de dag was tegen VAS uit Amsterdam.

Quinten mocht tegen Milo Cornelissen. Na de opening had hij een plezierige plus die hij knap heel de partij vasthield. De tegenstander zocht en zocht naar tegenspel maar vond die niet. Zelfs toen hij opgaf was er nog steeds geen materieel voordeel voor Quinten maar de tegenstander had geen enkel idee wat nog te spelen en ook zijn tijd was zo goed als op.

Intussen had Danilo verzuimt een stuk te winnen en ook zijn overig voordeel was aan het verdwijnen. De verzwakte koningsstelling van zijn tegenstander werd een gevaarlijke aanvalslijn welke Danilo te machtig werd. 1-1. Bas had een pion meer in een pionneneindspel. Helaas bleef het remise.

Lydia had door een penning een pion verloren. Dat verlies was ze nog niet te boven gekomen en ook haar tijd was behoorlijk geslonken. Maar toen Veron Roesink met remise content was nam tweeling broer Myron het remisevoorstel van Lydia aan. Achteraf bleek dat terecht want hij had zijn stukken zeer ongelukkig neergezet. 2-2 waar een overwinning er zeker had ingezeten.

 

VAS

S. Landau

2

2

1.

Milo Cornelissen

Quinten Ramacker

0

1

2.

Veron Roesink

Bas de Feijter

½

½

3.

Myron Roesink

Lydia Dubbeldam

½

½

4.

Elvis Somers

Danilo Bolleman

1

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In ronde 5 was HMC de tegenstander. Maar heel veel tegenstand kregen ze niet. In een vloek en een zucht had Lydia 2 torens + een stuk extra. Danilo had een toren meer en Bas had een stuk extra. Alleen Quinten had het zeer moeilijk. Danilo gaf nog een stuk terug maar echt spannend werd het niet meer. Na de 3-0 accepteerde Quinten de remise in nog steeds een moeilijke stelling. 3,5 – 0,5. Is de weg omhoog ingeslagen?

 

T

S. Landau

HMC Calder

½

1.

Quinten Ramacker

Lennart Sinjorgo

½

½

2.

Bas de Feijter

Dave Wildschut

1

0

3.

Lydia Dubbeldam

Kees de Wit

1

0

4.

Danilo Bolleman

Dewi Vermeulen

1

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronde 6, de laatste ronde van de dag speelden, we tegen De Toren uit Arnhem

Quinten had blijkbaar wat goed te maken. Hij won zeer snel wat pionnen tegen het jonge Nederlandse talent Yassine Mouhdad. Danilo won een pionnetje en Bas en Lydia hadden na een half uurtje een klein plusje. Quinten ruilde gewoon alle stukken zodat de 2 extra pionnen ruim voldoende waren voor een snelle zege. 1-0. De zege van Danilo in de vorige ronde smaakte naar meer en overspeelde zijn tegenstandster volledig. 2-0. Lydia stond in een volkomen gelijk paardeneindspel met beide 2 pionnen en bij Bas stond bijna alles nog op het bord. Remises werden geweigerd en langzaam  maar zeker zag je dat onze helden nog minder ervaring hebben met knock-out partijen. Bij beiden ontbrak de ervaring op beslissende momenten zichzelf 30 seconden te gunnen om de stelling even opnieuw even te bekijken. Eerst maakte Lydia een oppositie fout en vervolgens begon Bas zijn stukken weg te geven.

Toch nog een 2-2 maar voor beide spelers leek de wereld te zijn ingestort. Gelukkig bleek dat bij de pizzeria toch mee te vallen! Na 6 ronden staan we op een verdienstelijk negende plaats en op de slotdag zijn we vastbesloten nog van ons te laten horen! 

 

T

S. Landau

De Toren Arnhem

2

2

1.

Quinten Ramacker

Yassine Mouhdad

1

0

2.

Bas de Feijter

Alec Wolters

0

1

3.

Lydia Dubbeldam

Quirine Naber

0

1

4.

Danilo Bolleman

Amber van den Broek

1

0